Ivan Duque Blockchain ile ülkeyi dönüştürmek istiyor
Ivan Duque Blockchain ile ülkeyi dönüştürmek istiyor

Ivan Duque: Yolsuzlukla mücadelede Blockchain’e güvenen başkan

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kolombiya’nın yeni başkanı Ivan Duque, ülkedeki zarar gören imajı yenilemek ve bölgedeki politik şeffaflığı teşvik etmek için Blockchain teknolojilerini kullanarak Kolombiyalılar arasında bir güven duygusu sağlamaya kararlı.

Ivan Duque Blockchain ile ülkeyi dönüştürmek istiyor

NSA’daki bir habere göre, eski Kolombiya’nın başkanı ve Ivan Duque’nin danışmanı olan Alvaro Uribe, tüm zamanların en etkili uyuşturucu kaçakçısı olan Pablo Escobar’ın yakın bir arkadaşıydı. Duque, ülkesindeki artan yolsuzlukla mücadele etmek için, birçok teknolojiyi deneyeceğini belirtiyor. Ayrıca kamu fonlarının kullanımı konusunda halkın daha fazla kontrol sahibi olacağını da ekliyor. Duque konuya yönelik şunları söylüyor:

Devletin mobil uygulamaları  vatandaşların hizmetlere erişimini nasıl kolaylaştıracaklarını düşünmeye başlayabileceği bir mekanizma kurmak istiyorum. Bu yüzden Blockchain teknolojisi gibi büyük teknolojileri kullanmayı teklif ediyorum. Sağlık, tarım, altyapı, teknoloji ve güvenlikteki önemli  verilerin devlette daha şeffaf hale getirmek istiyorsak, Blockchain teknolojisinin de yardımı olmalı.

Politikacılar kripto para birimleri hakkında farklı görüşe sahip

Çeşitli Kolombiyalı hükumet kurumları, hükumet yönetimine yardım etmek için Blockchain kullanımını tartışıyor. Daha önce, Senatör Antonio Navarro Wolff, Kolombiya yasama meclisinde benzer bir Blockchain girişimini destekledi.

Kolombiya’nın Blockchain teknolojisinin faydalarını görebileceği doğru olsa da, politikacılar kripto para birimleri hakkında farklı görüşe sahip. Bu sorun yalnızca Blockchain ile ilgili tartışmalardan ayrı olmakla kalmayıp, ticari bankacılık, borsaların ve kripto para ile ilgili işletmelerin finansal faaliyetlerinin gelişimini aktif olarak engelliyor.

Kolombiya Bitcoin işlemlerinde en yüksek büyümeye sahip ülke

Buna rağmen BBC bilgilerine göre, Kolombiya 2017 yılında Bitcoin’i satın alma ve satma işlemlerinde en yüksek büyümeye sahip ülke oldu. Uluslararası ünlü internet portalına göre Kolombiya para birimi pezodaki işlemler %1.200 oranında arttı. Bu rakam Kolombiya’yı Çin ve Nijerya’nın altında üçüncü sıraya yerleştirdi. Ülkede Bitcoin’in başlıca kullanım alanları, havale işlemleri ve ekonomik spekülasyona karşı saf spekülasyonlar yapılmasıdır. BBC ile yapılan bir röportajda Investopi direktörü Marcelo Granada konuya yönelik şunları söyledi:

Bu, bir kişinin bir akrabaya Bitcoin yoluyla para göndermesini ve parayı almasını çok daha kolay hale getirir. Kolombiya’da, para havaleleri daha çok Bitcoin olarak alınır. İnsanların büyük çoğunluğu kısa vadeli getiri arayışlarına yatırım yapıyor, bu onların en büyük arzusu.

Kolombiyalılar Ivan Duque’ye güveniyor

Şimdiye kadar, projenin gerçek bir uygulaması için bir tarih yok. Ancak politikacılara duyulan güvensizliğe rağmen, birçok Kolombiyalı yeni cumhurbaşkanının kararlarının yararlı olacağına ve ülkedeki Alvaro Uribe ve diğer politikacıların hatalarını tekrarlamayacağından emin.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin