21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!
21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!

İsviçre kripto para işlemlerine sıkı gözetim getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre Finansal Piyasa Denetim Otoritesi (FINMA), kripto para işlemlerine daha sıkı kara para aklama karşıtı tedbirler (AML) getirmek için yeni bir yasa teklifi açıkladı.

FINMA’ya göre sektörde kara para aklama riski artıyor

Düzenleyici kurum tarafından yapılan teklife göre, 1.000 İsviçre frangı (1.025 dolar) üzerindeki kripto işlemleri müşteri kimliği gerektirecek. FINMA, daha katı düzenlemeler için itici güç olarak kripto alanında artan kara para aklama riskini gösterdi.

İsviçre düzenleyicisinin teklifi ayrıca, borsalar arasında daha fazla gözetim ve müşteri bilgi paylaşımı gerektiren ve Haziran 2019’da kurulan “Finansal Kurallar Görev Gücü” (FATF) kriterlerini de karşılıyor.

Bin doların üstündeki kripto para işlemleri kimlik gerektirecek

Öncelikle küresel kara para aklama karşıtı bir gözlemci olarak hizmet veren FATF, yeni kurallar kapsamında tanımlanamayan kripto işlemleri için 1.000 dolarlık bir sınır koydu. 1.000 dolar sınırını aşan işlemlerde kripto organizasyonları ve borsaları müşteri bilgilerini toplayacak ve paylaşabilecek.

FINMA’nın açıklamasına göre, düzenleyici organ 9 Nisan 2020’de yeni kripto teklifini ele alan halk katılımlı bir toplantı yapacak.

cryptoglobe

11 Şubat Bitcoin analizi: Dünkü düşüş boğa piyasasının sonu mu demek?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin