21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!
21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!

İsviçre iki kripto şirketine bankacılık lisansı veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu’nun (FINMA) kripto odaklı iki girişime bankacılık faaliyetleri gerçekleştirme ve menkul kıymet satma lisansı verdiği bildirildi.

Kripto alanında uzmanlaşmış olan iki firma, Seba Crypto AG ve Sygnum, 26 Ağustos’ta ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, bankacılık ve menkul kıymet işlemleri lisanslarının aldıklarını teyit ettiler.

Seba, yeni lisansla birlikte, Ekim 2019’un başında yeni ticaret platformunu resmen başlatmayı planladığını belirtti. Seba’nın planları arasında profesyonel tüccarlar, firmalar ve kurumsal müşteriler için bir dijital varlık platformunun yanı sıra varlık gözetimi ve yönetimi de yer alıyor.

Sygnum, yasal onayın Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve dijital İsviçre Frangı tokenleri de dâhil olmak üzere büyük dijital para birimleri için bir gözetim ve entegre likidite platformu içeren dijital varlık tekliflerini piyasaya sürmesine izin vereceğini söyledi.

Haberler, FINMA’nın blok zincir bazlı ödemelere ilişkin yasal gereklilikler hakkında yeni yayımlanan rehberliğinin ardından geldi. Kılavuz, borsalar, cüzdan sağlayıcılar ve ticaret platformları dâhil olmak üzere blok zincir servis sağlayıcılarını hedefliyor.

FINMA, Blockchain sektöründeki işletmelerin Kara Para Aklamayı Önleme ve KYC gereksinimlerinden muaf olmadığını vurguladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin