İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor
İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor

İsveç Merkez Bankası de kripto yarışında Çin ve diğer ülkelere katılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Her geçen gün kripto para trenine binen merkez bankalarının sayıları artıyor. Dün güney Kore’ydi. Bugün ise kripto kron planlarını hızlandıran İsveç sahneyi alıyor.

e-Kron Pilot Ortaklığı

İsveç merkez bankası, CBDC’si e-krona’nın pilot testine başlamak için çokuluslu profesyonel hizmetler şirketi Accenture ile anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

2017’de bir dijital seçenek araştırması yapmaya başlayan merkez bankasını teşvik eden İskandinav ülkesinde nakit kullanımı azalmaya başlamasıydı.

Accenture ortaklığı, kartlardan ve akıllı telefonlardan e-kron işlemlerini mümkün kılan bir kullanıcı ara yüzüne sahip bir ödeme platformunun geliştirilmesini içerecek. Bankadan, bir kripto kronunun çıkacağına dair kesin bir onay alınmadı, ancak şartların belirtilmesi projeyi oldukça muhtemel hale getiriyor.

Endüstri gözlemcisi “Rhythm Trader” kripto para birimlerini “neslimizin uzay yarışı” olarak nitelendirdi, ancak yine de Bitcoin’in hepsinden üstün olduğunu iddia etti.

İsveç, Kripto ETP’yi onayladı

İsveç, kripto varlıklarına karşı diğer bölgesel ülkelere göre daha proaktif durumda. Bu haftanın başlarında İsveç Mali Denetleme Kurumu (SFSA) İsviçre kripto ETP sağlayıcısı Amun’a onay verdi.

Duyuruya göre, Amun, tamamen kripto para birimleri ile teminatlandırılmış, pasif yatırım ürünlerini temel varlık olarak sunan ilk ihraççı.

Amun Başkanı Ophelia Snyder;

Misyonumuz açık ve bu, Kripto ETP’lerimiz aracılığıyla yatırımcılara daha güvenli, maliyet etkin ve kolay bir şekilde kripto varlık sınıflarına yatırım yapmalarını sağlamak. İsveç’teki düzenleyici çerçevenin bu tür girişimleri desteklediğini kabul ediyoruz ve müzakerelerini memnuniyetle karşılıyoruz.

Firma, kripto-varlık Borsa Yatırım Ürünleri (ETP) tekliflerini Avrupa Birliği’ne genişletmeyi planlıyor.

İsveç, CBDC araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan merkez bankalarının listesine girmiş durumda.  Benzer gelişmelerde Güney Kore merkez bankasının blockchain uzmanlarını işe almaya başladığını bildirdi. Ayrıca Litvanya merkez bankası, dijital para fizibilitesi üzerine bir araştırma makalesi yayınladı.

Bu ayın başlarında Japonya, bir CBCD’nin potansiyeli hakkındaki bulgularını açıkladı ve Avrupa Merkez Bankası liderleri de acilen teknolojik yeniliklere ihtiyaç olunduğunu açıkladı. Çin şu anda yarışa öncülük ediyor ve bu da takipçiler için katalizör niteliği taşıyor.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin