İsveç Mali Denetleme Kurumu:
İsveç Mali Denetleme Kurumu: "Kripto madenciliği AB çapında yasaklanmalı"

İsveç Mali Denetleme Kurumu: “Kripto madenciliği AB çapında yasaklanmalı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İsveç Mali Denetleme Kurumu Finansinspektionen, kripto varlıkları nedeniyle kripto para madenciliğinin bir tehdit olduğunu öne sürerek yasaklanması çağrısında bulundu. Düzenleyici bu hafta, İsveç, temel hizmetlerin iklim geçişi için kripto varlık üreticileri tarafından hedeflenen yenilenebilir enerjiye ihtiyaç duyduğunu ve madencilerin artan kullanımının Paris Anlaşmasını yerine getirmelerini tehdit ettiğini ifade etti.

“Kripto varlıklarının enerji yoğun madenciliği bu nedenle yasaklanmalı.”

Düzenleyici, bol miktarda yenilenebilir enerji kaynaklarına ev sahipliği yapan İsveç Çevre Koruma Dairesi’nin de aynı görüşte olduğunu söylüyor.

Kripto madenciliği konusundaki bu duruş, çevresel faaliyetlerin düzenlendiği COP26 konferansı sırasında geldi.

Şimdi, düzenleyici, Avrupa Birliği‘ni enerji yoğun madencilik yöntemi iş kanıtı (PoW) üzerinde AB düzeyinde bir yasağı dikkate almaya çağırdı ve kripto varlık madenciliği için enerji tüketimini %99,95 oranında azalttığı tahmin edilen diğer yöntemlere dikkat çekti.

Başka bir teklif, İsveç’in enerji kullanarak kripto madenciliği üretiminin devam etmesini durduran önlemlerin getirilmesi.

Ek olarak, PoW yöntemi kullanılarak çıkarılan kripto varlıklarının ticaretini yapan ve bunlara yatırım yapan şirketlerin faaliyetlerine devam etmelerine izin verilmeyecek.

İsveç Mali Denetleme Otoritesi Genel Müdürü Erik Thedéen,

“AB içinde iş kanıtı madenciliği yönteminin yasaklanması, daha enerji verimli kripto madenciliği yöntemlerinin kullanılmasına yönelik küresel bir harekette önemli bir adım olabilir.”

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


İnegöl mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin