İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor
İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor

İsveç, e-kron ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsveç, ekonomisini e-kron dijital para birimine taşımanın risklerini ve sonuçlarını inceliyor.

İsveç hükümeti, dijital para birimine potansiyel bir geçişin resmi bir incelemesini başlatarak merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilerliyor.

11 Aralık Bloomberg haberine göre inceleme, ülkenin ödeme altyapısını dijital para birimine taşımanın fizibilitesini araştıracak. Ülke, dünyadaki en az nakit kullanılan ekonomilerden birine sahip.

İsveç’in finans piyasaları bakanı Per Bolund, hükümetin dijital para incelemesini Kasım 2022’nin sonuna kadar tamamlamayı beklediğini söyledi. İsveç merkez bankası Riksbank finans komitesi eski başkanı Anna Kinberg Batra girişime liderlik edecek.

Bolund, ülkedeki dijital ödeme sisteminin güvenli bir şekilde işlemesini ve “herkesin kullanımına açık” olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Bakan, “Bir dijital para biriminin nasıl tasarlandığına ve hangi teknolojilerin kullanıldığına bağlı olarak, tüm finansal sistem için büyük sonuçları olabilir” dedi.

İsveç, 2019’un sonlarında e-kron olarak bilinen dijital para birimi için bir pilot platform duyurarak CBDC teknoloji öncülerinden biri olarak ortaya çıktı. Platformu oluşturmak için İsveç merkez bankası İrlandalı profesyonel hizmet şirketi Accenture ile ortaklık kurdu. Riksbank, testin Şubat 2021’e kadar devam edeceğini iddia ederek ilk e-kron pilotlarını Şubat 2020’de başlattı.

Ekim 2020’de Riksbank Müdürü Stefan, bir e-kron’nın merkez bankası tarafından emisyonu ve yasal olarak tanınması gerektiğine olan güvenini beyan etti. Stefan geçen yıl, e-kron uygulamasının geleceğine karar verecek tek kurumun İsveç merkez bankası olamayacağını söyledi:

Konunun ekonomik açıdan ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde, Riksbank bir e-krona’nın tanıtılıp tanıtılmayacağı ve eğer öyleyse, hangi biçimde olacağına tek başına karar veremez. Bu önemli bir siyasi desteğe sahip olması gereken bir karardır […]

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin