Bu kripto para durdurulamıyor: Bitcoin’in 20 bin dolar rekorunu da kırdı!
Bu kripto para durdurulamıyor: Bitcoin’in 20 bin dolar rekorunu da kırdı!

İşte piyasayı sarsan Upbit baskınının perde arkası!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel bir haber kaynağına göre, 15 Mayıs Salı tarihinde Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olan Upbit dolandırıcılık şüphelerini çürüten bir  içsel bir denetim gerçekleştirdiklerini bildirdi. İşte piyasayı sarsan Upbit baskının perde arkası!

Upbit, kripto para varlıklarının gerçek olduğunu iddia ediyor

Düzenleyici kuruluşlar tarafından 11 Mayıs Cuma tarihinde sahte bilanço tablosu düzenlemek şüphesi ile ani bir baskına uğrayan Upbit, henüz denetimle ilgili verileri paylaşmamış olsa da kripto para varlıklarının gerçek olduğunu iddia ediyor. Upbit’in CEO’sunun sözlerinden alıntı yapan yerel haber kaynağı Naver, Upbit’in bilanço defterlerinin kendi cüzdanları ile %100 uyumlu olduğunu bildiriyor.

Sosyal medya yorumcularının Salı günü belirttiğine göre, birden fazla cüzdanın yarattığı şüphe nedeniyle devlet denetçileri arasında bir ”yanlış anlaşılma” olduğu belirtilmekte. Cuma günkü Upbit baskını piyasalarda paniğe sebep oldu. Ayrıca baskın, Mt. Gox’un fazlaca Bitcoin’i piyasaya sürmesi ve nihayetinde piyasalarda bir kaç günlük düşüşe neden olmasıyla aynı döneme denk geldi.

İşte piyasayı sarsan Upbit baskınının soruşturma sonuçları

Konu resmi olarak çözüme kavuşturulmamış olsa da Upbit’in denetim konusunda verdiği raporlar herhangi bir somut bilgiye dayandırılmıyorsa kendisine zarar verecek bir girişim gibi görünüyor. Bir Koreli kripto para haber yorumcusu konuya yönelik şunları söyledi:

Hikayenin nasıl devam edeceğini beraber göreceğiz ancak ben kanıtların Blockchain işlemleri aracılığıyla kolayca görülebildiği bir soruşturma kapsamında Upbit’in bir masumiyet hikayesi anlatabilme olasılığı olduğuna çok inanmıyorum.

Güney Kore iletişim devi Kakao’nun yan kuruluşu olan Upbit şu anda 24 saatlik işlem hacmiyle dünyanın en büyük beşinci kripto para borsası konumunda ve yazım sırasında günlük 910 milyon dolar civarında işlem görmekte.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin