Piyasanın yükselmesini sağlayacak gelişme gerçekleşti!
Piyasanın yükselmesini sağlayacak gelişme gerçekleşti!

İşte piyasanın yükselmesini sağlayacak gelişme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD doları tarafından 1:1 desteklendiği iddia edilen Stablecoin Tether (USDT), Omni Explorer’ın verilerine göre 25 Haziran’da 250 milyondan daha fazla token çıkardı. Piyasanın yükselmesini sağlayacak gelişme gerçekleşti!

Tether piyasaya 250 milyondan daha fazla token sürdü

Mart ayının sonunda Tether, 300 milyon token piyasaya sürdü  ve bu da Bitcoin (BTC) fiyatında küçük bir artışına yol açtı. Tether’ın yeni tokenler çıkarması, kripto para piyasasına yeni para akışının bir göstergesi. Bu tokenler, şirkete göre bireyler veya kuruluşlar Tether’ın banka hesaplarına fiziksel dolar yatırdıklarında oluşturuluyor.

Daha yakın zamanlarda, Texas Üniversitesi’nden John M. Griffin ve Amin Shams tarafından yayınlanan bir makalede, işlem şablonlarının Tether’ın fiyat desteği sağlamak ve kripto para fiyatlarını manipüle etmek için kullanıldığını gösterdiği öne sürüldü. Araştırmacılar, 20 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Aralık 2017’de Bitcoin‘in fiyat artışının yarısının açık bir şekilde Tether ve Tether’ı çıkaran Bitfinex‘ten kaynaklandığını iddia etti. Tether’ın CEO’su tarafından ise bu  iddialar reddedildi.

Piyasanın yükselmesini sağlayacak gelişme gerçekleşti!

Tether, bu yılın Ocak ayında denetçisinin görevi bırakması nedeniyle eleştirilerin odağı oldu. Ancak eski FBI direktörü Louis J. Freeh tarafından kurulan Washington merkezli bir hukuk bürosu yayınladığı rapor ile Tether’ın bastığı tokenleri destekleyecek kadar Amerikan dolarına sahip olduğunu duyurdu. Sonunda Tether denetim  raporunu yayınlamış oldu. Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Genel olarak bu durum bir fiyat yükselişinin habercisi oluyor. İnsanlar USD yatırdığında Tether, USDT basar. Bu USDT, daha sonra kripto para satın almak için kullanılacak. Elbette, bu hemen satın alım yapılacağı anlamına gelmiyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin