Beryllium Bullet hard forku, yeni kripto paralar oluşturulmasına izin vermeyecek
Beryllium Bullet hard forku, yeni kripto paralar oluşturulmasına izin vermeyecek

İşte Monero’nun Beryllium Bullet hard forkunun detayları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

18 Ekim’de Monero ağının Beryllium Bullet olarak bilinen başka bir hard forku yürütmesi bekleniyor. Protokol güncellemesi, bir işlem için daha az depolama alanı sağlayacak ve daha önce olduğundan daha ucuz olacak. Ayrıca, Monero topluluğu ayrıca cüzdanlarının (v0.13.xx.xx) yeni bir sürümünü yayınladı ve bu da Monero kullanıcılarının yazılımlarını güncellemelerini zorunlu kılıyor.

Hard fork’lar, Monero topluluğu için yeni değil

Hard forklar, Monero topluluğu için yeni değil ve geliştiricilerin, yılda iki kez hard fork taşıdığı bildiriliyor. Yükseltme genellikle çoklu imza cüzdan desteği, daha büyük halka boyutu ve performans iyileştirmeleri gibi yeni özellikler getiriyor.

Rapor, Beryllium Bullet hard forku yükseltmesinin en önemli versiyonunun, “Bulletproof” özelliği olduğunu belirtiyor. Bu, Monero for Ring gizli işlemlerinde (RingCT), kullanıcıların işlem gizliliğinin iyileştirildiğinden emin olmak için uygulanan bir gizlilik özelliğinde kullanılır. Çünkü aktarılan kaynakların değeri gizlenir.

Beryllium Bullet hard forku, yeni kripto paralar oluşturulmasına izin vermeyecek

Ayrıca, Monero ile yapılan tüm işlemler özeldir; miktar, gönderici ve alıcı gizlenir. RingCT’ler gerçek işlem miktarını gizlemek için kullanılırken, Range Proofs olarak adlandırılan Zero Knowledge Proofs pozitif bir Monero miktarının gerçekten harcanmasını sağlamak için kullanılır.

Ayrıca yükseltme, bir işlemde kullanılan gerçek Monero miktarını ortaya çıkarmadan, çıktıları ile girdileri eşleştirmede yardımcı olacak. Ek olarak, yeni mekanizma, özel işlemlere sahip saldırganların kontrolsüz enflasyona yol açacak yeni kripto paralar oluşturulmasına izin vermeyecek.

Yeni hard fork, Monero için daha fazla gizlilik sağlayacak

Beryllium Bullet yükseltmenin bir diğer avantajı, işlemlerin depolama alanını %80 oranında küçültme kabiliyeti. Daha önce, normal bir Range Proof Monero işlemi yaklaşık 13 kilobayt boyutundaydı, bu da normal Bitcoin işleminden neredeyse 53 kat daha büyük. Yeni yükseltme, Monero kullanıcılarının Bockchain’de daha iyi ölçeklenebilirlik ile daha düşük ücretle işlem yapmasına izin verecek. Beryllium Bullet’in, işlem maliyetlerini, 20 ila 30 sent arasında düşük bir öncelikle ve girdi başına birkaç sentle azaltması bekleniyor.

Monero hard fork güncellemesi, ASIC’lere doğrudan bir tehdit teşkil etmeyen Proof of  Work mekanizmasını da değiştirecek.  Monero yükseltmesine önemli bir ekleme, her işlem için kullanılan vericilerin sayısını belirten bir halka imzası olan statik halka boyutundaki değişiklik. Nisan 2018’den bu yana, asgari boyut yedi olarak belirlenirken Beryllium Bullet, halka boyutunu on bire ayarladı. Bu, halka imzası katılımcılarının artık işlemler arasında ayrım yapamayacağından, anonimlik seviyesi arttıkça Monero için daha fazla gizlilik sağlayacak.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin