featured
Küresel piyasa ve kripto para piyasası analizi

İşte küresel piyasa ve kripto para piyasası karşılaştırması: Güçlü Bitcoin borsalara kafa tutuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, XRP, Monero (XMR), IOTA (MIOTA), NEM (XEM), Zcash (ZEC) ve Basic Attention Token (BAT) gibi birtakım kripto paralar iyi bir kazanç elde ederken sabit duruyor. Öte yandan, teknoloji borsaları (FANG) düştüğü için küresel borsa rotasyonda. FED’in yüksek faiz oranları, Çin’in zayıf ekonomisi ve Brexit’in zayıf bir euro ile yönlendirdiği güçlü dolar da durgunluğa neden oluyor. İşte küresel piyasa ve kripto para piyasası karşılaştırması…

Bitcoin ve altcoinlerin durumu

Bitcoin, son iki ayda 6.250 dolar ile 6.920 dolar arasında salınan 6.400 dolar seviyesinde sabit kaldı. Yazım sırasında Bitcoin, 24 saat boyunca yüzde 1,16 oranında bir kayıpla 6.287 dolardan işlem görüyor. Dünyanın önde gelen kripto para birimindeki volatilite düşmeye devam ediyor. Bitcoin 6.287 dolar seviyesine düşmeden önce XRP, Monero (XMR), IOTA (MIOTA), NEM (XEM), Zcash (ZEC) ve Basic Attention Token (BAT) gibi birtakım kripto paralar yükseliş trendine girdi. Ancak şimdi ise ilk 30 kripto paranın hepsi kırmızı alanda işlem görüyor.

Küresel piyasa ve kripto para piyasası analizi

Büyük isimlerde geniş bir satış var. Apple, Amazon, Goldman Sachs ve General Electric ABD hisse senetlerini daha düşük seviyeye çekti. Gönderi siparişlerinin azaltılması Apple’ın yüzde 5’lik hissesine sahip. Bu da Dow Jones Endüstriyel Ortalama’dan 600 puan indirdi. CFRA’da yatırım stratejisti Lindsey Bell, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu sabah Apple tedarikçisinden çıkan haberlerle, 2019’a baktığımızda pazarın genel olarak büyüme yörüngesini sorguladığını görüyorsunuz.

İki haftadır kazanan bir çizgi aldıktan sonra, piyasalar yine düşüyor. S & P 500 Endeksi 55 puana, Nasdaq kompozit ise 206,03 puan düştü. Japonya’nın Nikkei hisse senedi endeksi yüzde 0,12 oranında azalırken, Avustralya hisseleri yüzde 0,08 oranında değer kaybetti. Fransa’nın CAC 40’ı yüzde 0,9 düştü, İngiltere’nin FTSE 100’ü yüzde 0,7, Almanya’nın DAX’i yüzde 1,8 oranında değer kaybetti. Charles Schwab hisseleri alım satımıyla ilgili başkan yardımcısı Randy Frederick, şunları söylüyor:

Boğa piyasası sona ermedi, ekonomik genişleme sona ermedi, ancak işler azalmaya başladı. Top oyununun son vuruşlarına açıkça giriyoruz.

Kripto ve küresel borsa aynı yönde mi ilerliyor?

Döviz piyasalarında dolar endeksi 97.004 artarken, euro, yen ve İngiliz sterlinleri kırmızı renkte. Altın, gümüş ve bakır, yüzde 0,3 ile yüzde 0,9 arasında kayıp veriyor. Sanayi ve enerji sektörleri de yüzde 1 civarında düşüyor. Güçlü ABD doları, FED’in yüksek faiz oranları, Çin ve İtalya’nın zayıf ekonomisi ve Brexit’in zayıf bir euro ile birlikte yönettiği ekonomi tüm bu kayıpların ayrılmaz bir unsuru.

Böylece, kripto ve küresel borsa, eToro’daki kıdemli analist Mati Greenspan’ın yorumuna göre farklı yönlere doğru gidiyor gibi görünüyor. Mati Greenspan konuya yönelik şunları söylüyor:

Şu anki borsa hareketinin kripto varlıkları üzerinde pozitif veya negatif herhangi bir etkisi olmadı. Bu son derece olumlu bir işaret. Bu, kriptoların ilişkisiz olmasının temel bir örneği ve yalnızca kullanım durumlarını varlık yönetimi için güçlü bir araç olarak geliştirmeye hizmet ederler.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin