Bitcoin tarihinin en büyük aldatmacası: Kripto cüzdanı 3 milyar dolarla ortadan kayboldu!
Dikkat: Fiyatıyla ilgi çeken dolandırıcı altcoin

İşte kripto para dolandırıcıları tarafından kullanılan yöntemler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların gün geçtikçe popüler olmasıyla birlikte, sektördeki dolandırıcıların sayısı artmaya devam ediyor. Sonuç olarak, kripto para dolandırıcılığının maddi boyutu 3 milyon dolardan 500 milyon dolara yükseldi. Kripto paralar ön plana çıktıkça, çeşitli platformlarda sahtekarlık, hırsızlık ve hackten haberdar olmaya başladık. 2013 itibariyle, bu rakam yaklaşık 3 milyon dolardı ve 2018’e gelindiğinde 500 milyon dolar oldu. Geçtiğimiz yılın Ocak ayında, Japonya merkezli Coincheck borsa korsanlığı saldırısı 500 milyon dolarlık NEM parasının çalınmasıyla sonuçlandı. Bu kripto para endüstrisindeki en büyük soygun oldu. İşte kripto para dolandırıcıları tarafından kullanılan yöntemler!

İşte kripto para dolandırıcıları tarafından kullanılan yöntemler!
İşte kripto para dolandırıcıları tarafından kullanılan yöntemler!

İşte kripto para dolandırıcıları tarafından kullanılan 5 yöntem

Dolandırıcılar, özellikle kripto paralarınızı ele geçirmek için birçok yöntem deneyebilir. Bu yazıda, yatırımcıları sektörde zor durumda bırakmak için kripto hırsızları tarafından kullanılan en tehlikeli 5 dolandırıcılık yöntemini ele alandı.

İşte kripto para dolandırıcıları tarafından kullanılan yöntemler!
İşte kripto para dolandırıcıları tarafından kullanılan yöntemler!

1- Kaba kuvvet

Zihniniz kaba kuvvet anlamında fiziksel güç uygulayabilir. Sahte fonlarınıza ulaşmak için daha gelişmiş yöntemler yerine deneme ve hata yöntemi kullanılır. DES olarak adlandırılan Veri Şifreleme Standardı, şifrelenmiş verilerin şifresini çözmek için geliştirilmiş bir standart. Bu yazılım, otomatik yazılım çözülene kadar her olası şifreyi tahmin eder. Bilgisayar korsanları arkaya erişmek ve fonlara tam erişim sağlamak için bu tekniği kullanır.

2- Telefon- SIM kart kopyalama

Telefon portu veya servis sağlayıcı taşınabilirliği, mevcut bir sabit hat veya mobil telefon numarasının son kullanıcısının bir numarayı başka bir sağlayıcıya yeniden atamasıdır. Bilgisayar korsanları, mobil cihazlara yönlendirilen numarayı alarak bir telefon numarasına erişmek için kullanır. Dolandırıcı daha sonra şifreli hesap şifrelerini sıfırlar ve fonlara erişim kazanır.

3- Kimlik Avı

Bu, bireylerin şifreleri ve kredi kartı numaraları gibi kişisel bilgileri açığa çıkarmaya teşvik etmek için saygın şirketlerden olduğunu iddia eden e-postalar göndermenin dolandırıcılık uygulamasıdır. Hackerlar, şüpheli e-postalar ve sosyal medya mesajları göndermek için bazı durumlarda kötü amaçlı yazılımlar göndermek için bu tekniği kullanır. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Kuzey Koreli hackerların saldırısı sonucu 30 bin kişinin kişisel verileri ele geçirildi, 7,2 milyon dolarlık kripto para çalındı.

4- Saadet zinciri (ponzi şemaları)

Bu yatırımcılar tarafından yatırılan paradan ilk yatırımcılara hızlı geri dönüşlerin ödemesi ile var olmayan bir işletmenin başarısına olan inancı geliştirmek için uygulanan bir çok düzeyli pazarlama stratejisi biçimi. Yatırımcılar başkalarının kaydolmasını sağlamak için ikramiye alırlar. 2018’de iflas eden Bitconnect bunun örneği. Şirket geçtiğimiz aylarda iflas etmeden önce elinde bir miktar Bitconnect (BCC) tutan yatırımcıların haftalık olarak Bitconnect kazanacağını belirtiyordu.

5- Kötü amaçlı madencilik yazılımları ve Cryptojacking

Cryptojacking, bir hackerın korsanların adına kripto para birimini elde etmek için bir hedefin işlem gücünü ya da bir kullanıcının maden yazılımını ele geçirdiği bir siber saldırı. Bu teknikte, bilgisayar korsanı, ziyaretçilerin CPU’larını kullanan maden parası gibi sitelerdeki uzantılara güç korsanları katıyor. Çevrimiçi olarak kripto işlemleri ile %100 güvenliğini garanti etmek zor olsa da, yedekleme oluşturma, anti-virüs yazılımı ve çok faktörlü kimlik doğrulama sistemleri gibi teknikler, kripto hırsızlığı miktarını azaltmaya yardımcı olabilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Webchaat

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin