İşte Facebook'un yeni kripto parası hakkında uzman görüşleri
İşte Facebook'un yeni kripto parası hakkında uzman görüşleri

İşte Facebook’un yeni kripto parası hakkında uzman görüşleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un yeni “kripto parası” Libra, şu anda kripto kasabasının konuşma konusu olup, sosyal medya firması nihayet kripto para birimi endüstrisine kriptosunun ayrıntılarını açıkladı. Peki kripto sektörünün uzmanları, Facebook’un piyasaya katılımı hakkında neler söylüyor? Facebook’un kripto para birimi çabalarının konuşması aylardır toplumun etrafında yankılanıyor ve sonunda Libra whitepaper’ı yayınlandı.

1) Nick Cote

Trader ve analist Nick Cote, ABD Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi’nin başkanı Maxine Waters’ın açıklamasının ardından Facebook’un kripto para birimi işlemlerini durdurması için emir verilebileceğini belirtti:

Bitcoin’in (BTC) henüz deneyimlemediği bir dezavantaj.

2) Tone Vays

Aynı tutumu benimseyen eski Wall Street analisti ve Bitcoin boğası Tone Vays, çok sayıda ulusal hükümetin Libra’yı “merkezileşmiş ve uyumlu” olmasına nedeniyle gözden geçirmek için adım attığını belirterek BTC’nin yerine geçemeyeceğini ekledi.

3) Andrew Yang

Daha olumlu bir görüşe sahip olan 2020 ABD seçimlerinin başkanlık umutlarından biri olan Andrew Yang, Libra girişiminin kullanımı överek “dünyadaki milyonlarca bankacı için büyük bir adım” olabileceğini belirtti.

4) Wang Xiaochuan

Bir kaynağa göre, Chinas’ın en önde gelen arama motorlarından biri olan Sogou CEO’su, Facebook’un kriptosunu “internet 3.0” olarak adlandırdı ve şirketin Libra’yı kullanmaya başlayacak kullanıcı sayısı gibi sayısız avantaj sağladığını söyledi.

5) Nouriel Roubini

Ünlü iktisatçı, kripto eleştirisi için genellikle kasvetli söylemini sürdürmeye devam ediyor. Ancak Facebook’un kripto para biriminin şirket için bir servet getireceğini ve sahiplerine finansal teşvikler bırakmayacağına dikkat çekiyor.

6) Eric Voorhees

Son olarak, Facebook’un pazara girişinin olumlu tarafına bakan, toplumu daha büyük resme bakmaya ve endüstrinin ne kadar geliştiğini vurgulayan Eric Voorhees’imiz var. Voorhees, topluluğun geri kalanının tersine, Libra’nın nükleer santrallerden bağımsız olarak, kripto para birimlerine benzer birçok özelliğe sahip olduğunu savunuyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin