İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler

İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in insanların yatırım için kullandığı çeşitli Blockchain fork’ları olduğunu biliyor muydunuz? İşte burada Bitcoin hard fork’ları ve nasıl kurulduklarının ayrıntısı bulunuyor.

Bitcoin hard fork’ları

1. Bitcoin Cash (BCH)

İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler 1

Bitcoin Cash, 2017 yılının ortasındaki hard fork ürünü olarak orijinal Bitcoin’den türetilen bir kripto para birimidir. Bu girişimle birlikte, Blockchain ve kripto iki bölüme ayrılmıştır.

Belli sayıda Bitcoin sahibi olan herkes de aynı miktarda Bitcoin Cash’ede sahipti. Aradaki fark, teknolojide, Bitcoin Cash zincirinde Bitcoin’den daha büyük bloklara izin veriyor, bu da saniyede daha fazla işlem yapmanıza yardımcı oluyor.

Bitcoin ağındaki yükselen ücretler, Bitcoin Cash’in gelişmesine ve piyasaya sürülmesine yol açtı. Roger Keith Ver de dahil olmak üzere Bitcoin topluluğunun bazı üyeleri bu projenin bir parçasıydı. 21.000.000 BCH arz limitine sahip. Bitcoin, 2017 yılında 2700 dolara satılırken, 240 dolardan işlem görmeye başladı.

2. Bitcoin Gold (BTG)

İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler 2

Bitcoin’in bir diğer hard forku Bitcoin Gold’dur. Yönetim için merkezi bir bankası olmayan, merkezi olmayan, açık kaynaklı bir para birimidir ve işlemler birebir Bitcoin Gold ağı üzerinden gerçekleştirilir.

491407 blok yüksekliği ile Bitcoin Gold Asın Yin tarafından Ekim 2017 geliştirildi. Mayıs 2018’de Bitcoin Gold saldırıya uğradı ve yaklaşık 388.000 BTG (tahmini değer 18 milyon dolar) çeşitli borsalardan çalındı. Hard fork zamanında, her kullanıcı Bitcoin Cash’tekiyle aynı miktarda Bitcoin Gold aldı (1 BTC = 1 BTG).

3. Bitcoin Diamond (BCD)

İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler 3

2017’de, Bitcoin madencileri Team Evey ismini verdiği Team 007, işlerin nasıl yürüdüğünü geliştirmek için Bitcoin protokolünde birkaç değişiklik yapmaya karar verdi. Bu, Kasım 2017’de Bitcoin Diamond’ın gelişmesine yol açmıştır.

Üzerinde çalışmak istedikleri iyileştirmeler, işlemler için daha hızlı zaman, işlemler için daha düşük ücretler ve daha yeni kullanıcıları Bitcoin ve diğer kripto para birimleri kullanımı konusunda teşvik etmeye yardımcı oldu. Bitcoin’in daha erişilebilir olması gerektiğine inanıyorlardı.

Bitcoin Diamond piyasaya high girdi ve en yüksek 91.47 dolardan işlem gördü, ancak çekiciliğini yitirdi ve 2,44 dolara kadar geriledi.

4. Bitcoin Core (BTX)

İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler 4

Başlangıçta Satoshi Nakamoto tarafından Bitcoin ağının düğümü olarak başlatılan Bitcoin Core, piyasaya sürülen diğer tüm yeni ve özelleştirilmiş sürümlerin referans uygulamasıdır. Ayrıca Satoshi müşterisi olarak da bilinir, çünkü daha önce Bitcoin olarak piyasaya sürülmüştür, ancak daha sonra orijinal platform arasındaki karışıklığı önlemek için adı değiştirilmiştir.

2014 yılında Bitcoin Core, Wladimir J. van der Laan liderliğindeki bir bakıcı ekibi tarafından alınmıştır . MIT Dijital Para Birimi Girişimi, Bitcoin Core’nin gelişim sürecini finanse ediyor. Merkezi ağ düğümüne bağlayan bir işlem doğrulama motoru içerir. Kullanıcılara Bitcoin gönderme ve alma konusunda yardımcı olabilecek varsayılan olarak bir cüzdan da vardır.

Dağıtım 0,5: 1, yani 1 BTC başına 0,5 BTX olarak yapıldı; bu, son işlem fiyatının düşmesiyle kişi için zarar olarak düşünülebilir.

5. Bitcoin GOD (GOD)

İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler 5

25 Aralık 2017’de piyasaya sürülen ve bir Çinli kripto para birimi yatırımcısı olan Chandler Guo tarafından geliştirilen Bitcoin God, Bitcoin kodlama zincirine dayanan bir başka fork ve 501225 Blockchain yüksekliğinde fork’landı.

Bitcoin God, kriptonun 1:1 dağılımını sunan bir bitcoin ağıdır. Sınırsız kar amacı gütmeyen eşler arası bir organizasyondur. Akıllı sözleşmeler, daha büyük blok boyutu, ağın yıldırım hızı gibi pek çok özelliği var ve toplamda 21 milyon arzı bulunuyor.

6. Bitcoin Private (BTCP veya ZCL)

İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler 6

511346 blok yüksekliğinde forklanan Bitcoin Private, Bitcoin forklanmasının ve ZClassic ile aynı anda birleşmenin sonucu olan bir kripto para birimidir. Bu platform kripto para birimlerinin en iyi özelliklerini sunar.

Bitcoin Private’ı piyasaya sürmenin temel amacı, Z Classic’in gizlilik özelliklerini Bitcoin’in popülerliği ve esnekliği ile birleştirmekti. Tokenler bir airdrop uygulamasıyla sağlandı ve kullanıcı sahip oldukları her BTC ve ZCL madalyonu için bir BTCP tokeni aldı.

7. Bitcoin Atom (BCA)

İşte Bitcoin hard fork’ları ve arkasındaki geliştiriciler 7

Bitcoin Atom, Ocak 2018’de 505888’in Blockchain yüksekliğinde piyasaya sürüldü . Uzun vadeli sözleşmeleri (HTLC’ler) ve merkezi işletmeler ve aracılardan bağımsızlık sağlayan HTLC API’sı kullanılarak çalışan bir kripto para birimidir.

BCA, anında zincir dışı atomik takaslar için yıldırım ağı takaslarıyla çalışıyor. Bu işlemler daha ucuz ve daha küçük işlemlerde daha kullanışlıdır ve gizlilik özellikleri diğer sürümlere göre daha iyi ve geliştirilmiştir.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir