Calvin Ayre: “Milyarlarca dolar ortadan kayboldu.”
Calvin Ayre: “Milyarlarca dolar ortadan kayboldu.”

İşte Bitcoin Cash hard forku ile ilgili bilmeniz gerekenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash hard forku, geçtiğimiz haftada %40’ın üzerinde bir fiyat artışına neden oldu. Bu olumlu fiyat etkisinin 15 Kasım’da gerçekleşecek olan hard forka kadar devam etmesi bekleniyor. 

Bitcoin Cash (BCH) fiyatı neden artıyor?

Hard fork, ikinci bir zincir ve tokenin oluşturulmasına neden olur. Yani fiyat artışı, bir forkun büyük bir kripto para birimine dönüşmesi durumunda, kripto paraya olan talebin artması nedeniyle şaşırtıcı değil. Bunun nedeni genellikle orijinal zincirin yatırımcılarının 1:1 oranına dayalı yeni oluşturulan kripto ile ödüllendirilmeleri.

Fiyat hareketi Binance ve Coinbase tarafından yapılan duyurulardan da bir destek aldı. İki borsa, forklu tokeni destekleyeceklerini belirttiler.  Öte yandan, önde gelen kripto cüzdan sağlayıcılarından biri olan Ledger, forkun ardından dominant zinciri destekleyeceğine de söz verdi. Bu, en güçlü ve aynı zamanda en yüksek stabiliteye sahip fork anlamına gelir. Şimdi yaklaşan fork beklentisi Bitcoin Cash’in işlem hacmini yedi katına çıkardı. CoinMarketCap.com’daki veriler, Bitcoin Cash’in  işlem hacminin son bir hafta içinde 200 milyon dolardan 1,4 milyar dolara çıktığını gösteriyor.

Bitcoin Cash fiyat grafiği
Bitcoin Cash fiyat grafiği

Bu Bitcoin Cash hard forku diğerlerinden farklı

Yaklaşan fork her zamanki yıllık güncellemelerden biraz farklı. Bunun nedeni, Bitcoincash.org’dan BCC’nin orijinal yol haritasına uymayan rakip bir teklif olması. Kripto para Blockchain’leri söz konusu olduğunda, kararlar madenciler tarafından kontrol edilen madencilik gücüne göre yapılır. Yani, bir madenci bir teklif için çoğunluk desteğini alabilirse, bu kripto para biriminin taşınma hareketinin yönü olur.

En çok kullanılan Bitcoin Cash istemcisi olan Bitcoin ABC, BCC’ye programlı olmayan bir değişiklik önerdi. Yükseltme, ağı daha ölçeklenebilir ve kullanılabilir hale getireceğini iddia ediyor. Ayrıca, Bitcoin Cash  Blockchain’inde gerçekleşecek gayri nakdi işlemlerin kapılarını açacak. Ancak, Bitcoin ABC blok boyutunu 32 MB’de tutmak istiyor.

Bitcoin Cash hard forku, madencileri ikiye böldü

Bitcoin ABC, Çin merkezli ana kripto madencilerinden biri olan  Bitmain’in desteğine sahip. Madencilik devi, Bitcoin Cash madenciliği gücünün yaklaşık yüzde 18’ine sahip. Rakip teklif  nChain’den. Şirket, kanonik işlemlerden kaçınmak ve aynı zamanda blok boyutunu 128 MB’ye çıkarmak istiyor.

nChain, BCC madencilik gücünün yüzde 21’ine sahip olan ABD merkezli bir şirket olan Coingeek’in desteğine sahip. Karşı fikirleri olan bu iki grup, ​​diğer ana Bitcoin Cash madencilerinin ve havuzlarının geri kalanından daha fazla destek almaya çalışıyor.

usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin