Circle CEO'sundan Çin kripto para birimine yönelik çarpıcı öngörü
Circle CEO'sundan Çin kripto para birimine yönelik çarpıcı öngörü

İşte Bitcoin (BTC) bu 5 sebeple kazanacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin kamuya açık forumlarda tartışıldığı gibi, kripto para fiyat dalgalanmalarından kurtulmak ve temel değerine doğru yükselmeye çalışıyor. İşte bunu kanıtlayan 5 sebepleri…

  1. Nakit değil Bitcoin

Kağıt para hızla eskide kalıyor. Birçok işletme nakitsiz gidiyor. PayPal, Venmo, Apple Pay ve Google Cüzdan (diğerlerinin yanı sıra) nakit paraların kullanılmaması yönünde hareket etmeyi kolaylaştırıyor. Şu anda, insanlar ödemeleri yapmak için kredi kartlarını ve banka kartlarını bu üçüncü taraf uygulamalarına bağlıyorlar, ancak dijital bir para biriminin bu kartların yerine geçebileceğine inanmak çok mu zor? Genel halk Bitcoin’in kendine özgü değer önerisini daha iyi anladıktan sonra, Bitcoin’in hızlı işlem işleme yetenekleri bir devrilme noktası olacak.

  1. Merkezi dijital para birimleri çok riskli

Tüm kripto para birimleri dijital para birimleridir, ancak tüm dijital para birimleri kripto para birimleri olarak kabul edilmez. Bu önemli bir ayrımdır. Facebook’un Libra’sı dijital bir para birimidir ama bir kripto para birimi değildir. Kripto paraların belirleyici özelliği, merkezi bir otorite tarafından verilmemesidir. Kripto para biriminin mal ve hizmetler için ödeme yapmanın tek gerçek yolu olduğu bir dünyada hükümet, vatandaşları üzerinde ölçeklenebilir bir kontrol seviyesine sahip olacaktı.  Sadece Çin’de neler olduğuna bakın. Bitcoin ile bu senaryolar teknolojinin izinsiz doğası nedeniyle asla gerçekleşemez. Bitcoin’in faaliyetlerinden sorumlu tek bir varlık yok. Kimse para birimini değiştirmek için Bitcoin’i kapatamaz veya işlem defteri düzenleyemez.

  1. Ekonomik hareketlilik ve özgürlük

Paraları değer kaybetmiş ülkelerde -ya da aşırı enflasyonun var olduğu yerlerde- baskı altında kalan düşük gelirli insanlar için yoksul kalmak neredeyse imkansız hale gelir. Bitcoin, buna bir alternatif sunuyor. Benzer şekilde, zulüm gören bireyler servetlerini yanlarında hükümet müdahalesinden uzak tutabilir. Bitcoin sınırsızdır. Bitcoin tamamen izinsizdir. Bitcoin sahibi olmak için kimsenin nimetine ihtiyaç duymazsınız ve bu kullanıcı kabulünü sağlar. Beş milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı olan bir dünyada, üçüncü dünya ülkelerindeki insanların Bitcoin sahibi olması, bir banka hesabı açmaktan daha kolay hale geldi.

  1. Bitcoin markası

Bitcoin’in piyasa değeri yaklaşık 210 milyar dolar. 18-34 yaşlarındaki Amerikalıların %18’i dahil olmak üzere Amerikalıların %9’unun Bitcoin sahibi olduğu tahmin ediliyor ve diğer varlık sınıflarına göre tercih oranları artıyor. Genel olarak, Bitcoin markasının momentumu diğer dijital para birimlerini çok aştı. Bu neden önemli? Para birimini ortak bir inanç sistemi olarak görürseniz, bu göstergeler önemli ispat noktalarıdır ve gelecekteki kullanımın habercisidir.

  1. Ağ etkileri

Kombine olarak, yukarıda belirtilen kullanım durumları, Bitcoin’i daha değerli kılan ağ kullanımı oluşturur, bu da kullanımı artırır ve Bitcoin’in büyümesini hızlandırır. Bu erdemli bir döngü. Basit düşünenler Bitcoin fiyat değişikliklerini tartışmaya devam ederken uzmanlara göre BTC dünya para birimi olacak.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birik
7im, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin