featured

İsrail, Bitcoin şirketlerine sınırlama getirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail’deki Bitcoin ticareti yapan şirketler yakında ülkenin finans regülatörünün dayattığı daha sıkı kurallarla karşılaşabilirler..

Reuters’e göre, İsrail Menkul Kıymetler Otoritesi (ISA) Başkanı Shmuel Hauser, 26 aralık tarihinde düzenlenen bir konferansta, önümüzdeki hafta herhangi bir şirketin yasaklanmasını gösteren bir önerinin ISA yönetim kuruluna sunulacağını söyledi.

Hauser haber ajansına:

“Bir şirketiniz varsa ve asıl işi dijital para birimleriyse, buna izin vermeyeceğiz, eğer önceden listelendiyse, ticareti askıya alınır.” dedi.

Hauser’e göre, eğer teklif onaylanırsa, iç ticaret borsasında yeni yasalara uymak zorunda kalmadan kamuya açık bir duruşma yapılabilir.

Böyle bir hareket, belki de ISA’nın geç Ağustos ayı başında madeni paralar tekliflerini düzenleyen yasalara (ICO) saptamaya karar vermesinin bir takibi olarak görülüyor. O tarihte, kuruluşun aralık ayından önce öneriler için bir rapor yayınlamayı planladığı söylenmişti.

Buna ek olarak, düzenleme teklifi, kamu şirketlerinin, hisse senedi fiyatlarındaki yükselişin, blockchain ve kripto para ile ilgili bir şeye dönüştükten sonra gördükleri pazar eğilimine de tepki verebilir.

Şirketler %5000 Artışa Geçiyor

Reuters, bir kamu şirketi kripto para birimlerine geçeceğini açıkladıktan sonra ay içinde stok fiyatının yüzde 5,000 arttığını gördüğünü söyledi.

Kripto paranın piyasa değeri ilk olarak geçen haftanın en yüksek seviyesine göre yaklaşık %30 düşüşle 418 milyar $ seviyesine geriledi. Fakat kısa sürede 500 milyar doları aşarak 584 milyar dolara ulaştı.

Hauser ayrıca, Financial Times’a konuşan “kamu korumasız olduğu için düzenlemenin gerekli olduğunu” söyledi.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin