Kripto para yasakları ABD baskısı nedeniyle kalkıyor
Kripto para yasakları ABD baskısı nedeniyle kalkıyor

Önemli Gelişme: İran’da kripto para yasakları kalkıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İran Merkez Bankası’ndaki bir yetkilinin açıklamalarına göre, ülke kripto para yasakları hakkında ki görüşleri tersine çevirmek için resmi düzenlemelere odaklanmaya hazırlanıyor.

Kripto para yasakları ABD baskısı nedeniyle kalkıyor

İran, bu yıl Nisan ayında, para aklamakla ilgili kaygılardan ötürü, bütün finans kurumlarını kripto parayla iş birliği yapmaktan men etti. Ancak, ilave ABD yaptırımlarının ardından, İran bir kez daha ekonomik belirsizlikle karşı karşıya kaldı. Bu nedenle, geçtiğimiz günlerde İran devlet destekli bir kripto para birimi için çalışmalar başlattı. İran’ın yenilikçi teknoloji şefi Nassier Hakimi, Pazar günü Tahran’da düzenlenen bir Blockchain ve kripto para konferansında, kripto paralara ilişkin yasakların kalkacağını şu sözlerle anlatıyor:

Öncelik küresel kripto parayla ilgili. Kara Para Aklama Yüksek Konseyi, kara para aklama ve terörizmin finanse edilmesiyle ilgili küresel iddialar konusundaki kaygılar ışığında bir yasaklama getirdi. Ancak hükumet bu ağır yasakları kısa sürede gözden geçirecek.

“Ulusal kripto paralar dünyadaki deneyimlerini henüz kanıtlamadı.”

Ülkenin planlanan devlet mülkiyetindeki kripto para birimine atıfta bulunan Nassier Hakimi, konu ile ilgili yaşanan gelişmeleri şu şekilde aktarıyor:

Ulusal kripto para birimleri dünyadaki deneyimlerini başarılı bir şekilde kanıtlamadı. Ancak bazı ekonomik yetkililer bunun üzerinde durdu. Bu yüzden Bilişim Hizmetleri Şirketi bir deneme süreci baskısı yaptı ve diğer bazı kuruluşlar da kripto paraların yaygınlaşması için bu baskının yanında yer aldı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin