telegram
Sahte Telegram ICO siteleri ortalıkta dolanıyor

İran Telegram’ın kripto parasının kullanımını yasa dışı olarak değerlendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tahran Times tarafından yayınlanan bir rapora göre, İran hükümeti kripto para sektörünü daha da engellemek için yeni adımlar atıyor. Bunun son örneği, İran hükümetinin şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kripto para biriminin geliştirilmesi ile ilgili olan faaliyetleri yasa dışı olarak görmesi.

Suç İçeriği Tanımlama Çalışma Kolu Sekreteri Javad Javidnia, Telegram mesajlaşma uygulamasıyla yapılan herhangi bir işbirliğinin, mesajlaşma uygulaması’nın kripto para birimi olan Gram’i sunmanın İran’da ulusal güvenliğe karşı bir eylem olarak değerlendirileceğini açıkladı. Dahası, yetkililer ayrıca suçu ulusal ekonomiye zarar verecek şekilde değerlendirecek.

Javidnia konuyla ilgili şunları söyledi:

 Telegram’ın yasaklanmasındaki en önemli etkenlerden biri, ülkenin siyasi atmosferindeki karışıklık nedeniyle maalesef marjinalleştirilen ve ihmal edilen faaliyetlerinden kaynaklanan ciddi bir ekonomik tehdit duygusu oluşturmasıdır.

İran her zaman kripto paralara ve hatta sosyal medyaya karşı düşmanca bir tavır takındı. Aralık 2017’de, ülkenin yetkilileri, “barışı sağlamak” için yapılan toplu protestoların ardından fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram ile birlikte Telegram’ın kamuya erişimini geçici olarak engellemişti. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, benzer bir emriyle devlet memurlarının takip ettiği Telegram’ı kullanmalarını tüm hükümet yetkililerine yasakladı.

Telegram 2018’de milyar dolarlık ICO gerçekleştirdi

Telegram, 2018 yılının başlarında, Telegram Open Network adlı Blockchain tabanlı bir platform geliştirildiğini açıkladı. Daha sonra iki özel token satış turunda yaklaşık 1,7 milyar dolar topladı.

İranlı yetkililer, Telegram’ın Blockchain’e kayması konusunda oldukça hassastı ve platformun ülkede kripto para birimini tanıtarak ‘İran’ın ulusal para birimini’ baltalayabileceğine inanıyordu.

Rusya’da Telegram kullanımını yasaklamıştı

Telegram, gizlilik özellikleri nedeniyle, dünya çapındaki kripto para topluluğu tarafından oldukça kabul görüyor. Rusya, 2018’de de, çok ilgi gören ICO’ya ilişkin endişelerini dile getirerek platformu yasaklayan diğer bir ülke oldu.

Temmuz 2018’de, İran hükümeti ayrıca Bitcoin’in ülkedeki artan popülaritesinden ötürü kripto para borsalarına erişimi sansürledi.

İran hükümetinin düşmanlığına rağmen, dijital varlıklar büyük nüfuslu ülkeler arasında oldukça popüler. Birçok İranlı, yıllar süren ABD yaptırımları ile yapılan ekonominin zararlı etkilerini azaltmak için kripto paraları kullanıyor. Dahası, raporlar ülkenin ulusal kripto para birimini tanıma fikriyle de ilgilendiğini gösteriyor.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin