İran, Bitcoin madencileri için resmi bir tarife hazırlıyor
İran, Bitcoin madencileri için resmi bir tarife hazırlıyor

İran’da Bitcoin 24.000 dolar değerini gördü… İşte nedeni!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İran geçtiğimiz günlerde kripto para madenciliğini bir endüstri olarak tanıyacaklarını açıkladı. Bu gelişmenin, ülkeye ABD tarafından dayatılan ekonomik yaptırımların yaptığı baskının artmasıyla ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Bu olumlu haberlere karşılık ise, İran’da Bitcoin bazı İran borsalarında yaklaşık 24000 dolara el değiştirdiği görüldü.

Değişim platformu Exir, 1 Bitcoin için 1.020.000.000 IRR’lik bir fiyat bildirdi. Ve bu da kripto paranın değerini tüm zamanların en yükseği olan 20.000 doların üstüne çıkarmış oldu. Kripto para biriminin şu anki fiyatı 7300 dolar civarında. Ethereum’un fiyatı da, şu anki 280 dolarlık fiyatına kıyasla 900 dolar civarında şişirildi.

İran’da Bitcoin fiyatının artışı endüstri olarak kabul edilen kripto para madenciliğine bağlanıyor

İran döviz ve para politikası düzenleyicisi olan İran Merkez Bankası, yeni oluşturulan kripto para madenciliği endüstrisi için bir politika taslağı hazırlamaya başladı. İran’ın Siber Alem Yüksek Kurulu Sekreteri Abolhassan Firouzabadi’ye göre, plan önümüzdeki 18 günde hazırlanacak.

IBENA’ya yaptığı açıklamada, ulusal bir kripto para birimini başlatmanın umut verici olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca, İran’ın ticaret ortakları ve dost ülkeleriyle finansal işlem aracı olarak kullanılmasının da gündemde olduğunu belirtti. Bunun nedeni olarak da ABD yaptırımları yoluyla artan ekonomik baskılar olarak görülüyor. Ayrıca, kripto para madenciliğinin birçok hükümet ve ilgili otorite tarafından bir endüstri olarak kabul edildiğini de sözlerine ekledi.

ABD yaptırımları İran’ı köşeye sıkıştırmaya devam ediyor

İran Riyali’nin ABD Dolarına karşı zayıflaması, birçok kişi tarafından tartışılan bir nokta. Donald Trump’ın ekonomik yaptırımları, Avrupa pazarlarının İran’dan çekilmesine yönelik yapılan yaptırımlar olarak dikkat çekiyor. Ayrıca bu yaptırımlar şirketlerin çoğunu İran ile Amerika arasında tercih yapmaya zorluyor.

Bu, revize yaptırımların duyurulmasından bu yana değer düşüş eğiliminin devam etmesi nedeniyle, Riyali’nin aşırı enflasyonun eşiğine getirdi. Sadece yaptırımların duyurulması, 100’den fazla şirketi, ülkedeki operasyonlarını geri çekmeye ve durdurmaya, ayaklanmalar ve protestolar yoluyla artan siyasi huzursuzluğa neden oldu.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin