İran Bitcoin ve kripto para ticaretini resmen yasakladı
İran Bitcoin ve kripto para ticaretini resmen yasakladı

İran Bitcoin ve kripto para ticaretini resmen yasakladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para birimi ticareti resmen İran’da yasadışı kabul edildi. Kabine, İran’da kripto ticaretini yasa dışı kılan tasarıyı onayladı. Madencilere katı kurallar konularak faaliyetlerine izin verileceği de belirtildi.

İran Bitcoin ticaretini yasakladı ama madenciliğe izin verdi

İran Bakanlar Kurulu, İran topraklarında Bitcoin ve kripto para birimi ticaretini yasa dışı kılan yasa tasarısını onayladı.  Bu arada, yerel medya kuruluşu PressTV’ye göre, kripto madenciliği uygun endüstriyel faaliyet olarak kabul ediliyor. Kabul edilen mevzuata göre, kripto para birimleri yasal bir para birimi sayılmıyor ve İran Merkez Bankası değerlerini garanti etmez veya desteklemez. Dijital para birimleri ve kripto para birimi ticareti ile yapılan işlemler de resmi onaydan mahrumdur. Özellikle, İran kısa bir süre önce, bu tür bir faaliyette bulunan şirketlerin ve bireylerin belirli şartlara uymalarını şart koşarak kripto para birimi madenciliğini onayladı.

Bu nedenle, madenciler yerel Sanayi Bakanlığı’nın onayını almak zorunda kalacaklar. Ayrıca, Tahran ve İsfahan şehri hariç, tüm il merkezlerinin 30 km sınırında kripto para madenciliği yapmak yasak. Bu büyük şehirlere daha katı kısıtlamalar uygulanacağını gösteriyor. Madenciler elektrik için daha yüksek bir bedel ödemek zorunda kalacaklar. Tarifeleri, İran’ın diğer ülkelere ihraç ettiği enerji maliyetine paralel. Madencilik de vergilendirilecek (yalnızca yurtdışında kripto para birimleri satmayı ve kazancı devletle paylaşmayı amaçlayanlara fayda sağlanacak). Özellikle, kripto para birimi madenciliği Temmuz ayı sonunda İran Bakanlar Kurulu toplantısında bir sanayi faaliyeti olarak kabul edildi.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin