Qiwi'nin bir çalışanı 500 bin Bitcoin (BTC) üretti!
Qiwi'nin bir çalışanı 500 bin Bitcoin (BTC) üretti!

İnternet kafelerdeki bilgisayarları hackleyerek madencilik yaptılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’de bulunan bir grup bilgisayar korsanının internet kafelerin sahip olduğu bilgisayarları hackleyerek madencilik yapmakla suçlandığı iddia ediliyor.

Çin’de bilgisayarları hackleyerek madencilik yaptılar

Zheijang eyaletindeki Rui’An kentinde polis, 30 Çin kentindeki internet kafelerinde yer alan 100 binden fazla bilgisayarların hacklenerek 5 milyon yuan (800 bin dolar) değerinde kripto para çıkarmakla suçlanan 16 şüpheliyi tutukladı.

Haberlerde bilgisayar korsanlarının ilk olarak hacklenen bilgisayarlar üzerinde özel olarak Siacoin madenciliği yapabilen bir kötü amaçlı yazılım geliştirdikleri belirtiliyor. Bu yazılımların bilgisayarlara internet kafelerde rutin kontroller gerçekleştiren bilgisayar bakım firmaları üzerinden yüklendiği söyleniyor.

Olay, bilgisayarların aşırı derecede yavaşlamasıyla fark edildi

Haberlerde, hacklenen Siacoin’lerin satılmasıyla elde edilen kârlar, daha sonra hackerlar ve iddia edilen suç ortakları arasında bölünecekti. Sorun, 2017 yılının Temmuz ayında Rui’An’da bulunan kafelerdeki bilgisayarların aşırı derecede yavaşlamasıyla fark edilmeye başlandı. Bilgisayarlarda CPU kullanım oranı cihaz yeniden başlatıldıktan sonra bile yüzde 70’e ulaşıyordu. Bu arada internet kafelerin elektrik fatularının da bu dönemde önemli ölçüde arttığı belirtiliyor. Daha sonra kafe sahipleri olayı polise bildirdi.

Rui’An’daki çoğu internet kafe, aynı bilgisayar bakım şirketini kullanıyor. Şirketin ismi verilmezken CEO’su Ağustos ayında tutuklandı ve daha sonra bilgisayar korsanları hakkında bilgi verdi. Şu anda, soruşturma hala devam ediyor. Çin’de bu olayla bağlantılı olan 100’den fazla bilgisayar bakım şirketi olduğu iddia ediliyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin