Binance.UK geliyor: Londra’daki otobüs duraklarına reklam verildi!
Binance.UK geliyor: Londra’daki otobüs duraklarına reklam verildi!

İngiltere’nin kripto para düzenlemesi iki yıl sürecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Düzenleyici prosedürler karmaşık ve uzun bir süreçtir. Bir karara varmak için önemli miktarda zaman harcanır ve görüş alışverişi yapılır. Avrupa Parlamentosu’nun AB genelinde kripto para birimi düzenlemeleri çağrısı sonrasında İngiltere de harekete geçme kararı aldı. Reynolds Porter Chamberlain (RPC) Hukuk Direktörü James Kaufmann’a göre İngiltere, kripto para birimi düzenlemelerini tesis etmek için 2 yıl boyunca çalışacak.

RPC tarafından hazırlanan bir raporda, “İngiltere’deki kripto para piyasasının düzenlenmesi, Financial Conduct Authority (FCA)’ya benzer uzantılara dayanarak iki yıl sürecek.” ifadeleri kullanıldı. RPC, yönetmelik getirme sürecinde bu düzenlemeler için gerekli olan istişare süresini de dikkate almak gerektiğini ekledi. Geçmişteki yasal prosedürler, finansal düzenlemelere yönelik bir değişikliğin yürürlüğe girmesinin yıllar alabileceğini kanıtlıyor.

Kaufmann şöyle söyledi:

MP’nin son teklifleri hızlı bir şekilde izlenmiş olsa bile, perakende yatırımcıları korumak ve İngiltere’nin kripto para piyasasının gelişmesine izin vermek için teklif tüm sektörü kapsayacak.

İngiltere, kripto para birimleri için hazine düzenlemesine gidiyor

İngiltere hazinesinin, ülkenin gelişen kripto sektörü endüstrisini düzenleyici kontrol altına almak için belirlenmiş kriterleri takip etmesi gerekecek. İlk olarak hazine, düzenlemeler gerektiren kripto para birimi faaliyetlerini analiz etmek zorunda kalacak. Bir sonraki adım, önerilen düzenlemeler ve istişare dönemini kapsayacak. Danışma dönemi sona erdikten sonra gerekli değişiklikler yapılacak ve bir uygulama tarihine karar verilecek.

RPC, yeni düzenlemelerin FCA’nın rol ve görevlerinde genişlemeye yol açacağı kanaatinde.

Kaufmann ekledi:

Kripto para birimleri gibi karmaşık ve hızla gelişen bir alanın düzenleyici bir çerçeveye getirilmesi zor ve uzun bir süreç olacak. Buna ek olarak, Brexit gibi büyük meseleler zaten birçok düzenleyicinin zamanını işgal ediyor.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin