kripto para bagisi
İngiltere’nin kripto bağışı kabul eden camisi nakitten çok kripto para bağışı alıyor

İngiltere’nin kripto bağışı kabul eden camisi nakitten çok kripto para bağışı alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Doğu Londra’daki Shacklewell Lane Camisinde, kripto para bağışı kabul etmeye başlayacağını duyurduktan iki ay sonra, nakit paraya kıyasla kripto para bağışlarının daha fazla olduğu gözlendi.

INews’e göre, Dalston, Doğu Londra merkezli cami, kripto para cinsinden yaklaşık 13.998 pound tutarında bağış topladı. Bu, nakit olarak alınan 3460 pounddan yaklaşık dört kat daha fazla. Ramazan boyunca ise, cami tarafından 24 kere kripto para karşılığı bağış toplandı. Bir kişi kripto para cinsinden 5.200 pound kadar para bağışladı. Caminin web sitesine göre kabul edilen şifreleme noktaları Bitcoin ve Ethereum olarak belirlendi.

İlk zamanlar kripto bağışına şüpheli yaklaşıldı

Caminin imamı Erkin Güney, başlangıçta birçok bu tür bağış sistemine şüpheyle bakılmasına rağmen, bu yöntemin başarısından dolayı duyduğu heyecanı şu şekilde dile getirdi.

Bağışlar gelmeye başladığında, oldukça şaşırdık. Kripto para ile bağışlarında, Ramazan ayında yerel ibadetçilerimizin nakit paralarından dört kat daha fazla bağış topladık. Ve hala gönüllü bağışları kripto para karşılığı alıyoruz. İnanılmaz!

Shacklewell Lane Camii, ilk olarak, Ramazan’ın başlamasından birkaç gün sonra, 21 Mayıs’ta kripto para bağışı denemeleri yapacağını duyurmuştu.

Sadaka olarak alınan bağışlar gönüllü olsa da, Zekât, her yıl malvarlığının yüzde 2,5’ini verilmesi Müslümanlara farz olan bir ibadet şeklidir.

Kripto para bağışı kabul edilmesiyle cami dünyanın dört bir yanından yardım almaya başladı

Güney’e göre, kripto para kabul etme fikri, Blockchain firması Combo Innovations’ın kurucusu Gurmit Singh’in, birçok Müslüman’ın zaten kripto kullandığı için bu tür bağışları memnuniyetle karşılayarak camiye fayda sağlayacağını öne sürmesi ile gelişti.

Kripto para cinsi ile bağış kabul edilmesi, dijital varlıkları zaten elinde tutan bağışçılar için, varlıklarını bağışlamadan önce ABD doları veya sterline çevirme zahmetine katlanmak zorunda kalmayacakları için oldukça elverişli oluyor. Cami, ayrıca dünyanın dört bir yanından gelen bağışları alabilme fırsatına da kavuştu.

Yerel finans kurumları kripto para saklama uzmanlığına sahip olmadığından kripto paraların alınması, saklanması ve bozdurulması bunun sorumluluğu, Gurmit Singh’e bırakıldı. Blockchain teknoloji şirketi Combo Innovation, Crypto Zekât ve Crypto sadaka’nın uygulanmasını üstlendi. Shacklewell Lane Camisi’nin imamlarından olan Zayd al Khair konuyla oldukça yakından ilgilenen bir isimdi.

Shacklewell Lane Camii’nin aldığı kripto para bağışlarının, bölgedeki evsizlere gıda yardımı, barınma ve gerekli cami onarımlarını yapmak için kullanıldığı bildirildi.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin