Büyük kripto türev borsası İngiltere faaliyetlerini durduruyor
Büyük kripto türev borsası İngiltere faaliyetlerini durduruyor

İngiltere taslak stablecoin düzenlemelerini yayınlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şansölye Rishi Sunak, Birleşik Krallık’ın Brexit sonrası finansal hizmetler merkezi olarak kalma çabalarının merkezine stablecoinleri ve merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) koydu.

Stablecoin girişimleri

İngiltere Hazinesi Pazartesi günü yayınlanan bir açıklamada, rakip ödeme yöntemleriyle aynı standartta tutulmalarını sağlamak için “ilgili stablecoin girişimlerini” düzenlemek için öneriler sunacağını söyledi.

Sunak, Hazine’nin “özel olarak ihraç edilen yeni para birimlerinin, stablecoinlerin, diğer ödeme yöntemlerinden beklediğimiz yüksek standartları karşılamasını sağlamak için bir  taslak yayınlayacağını” vurguladı.

Şansölye ayrıca, Hazine ve İngiltere Merkez Bankası’nın ortaklaşa yürüttüğü, merkez bankalarının nakde bir tamamlayıcı olarak CBDC’leri ihraç edip edemeyeceği ve nasıl çıkarabileceği konusundaki çalışmaları da memnuniyetle karşıladı.

Planlarda ne var?

Planların daha fazla detayı eksikti ancak atıfta bulunulan stablecoin önerileri bir “başlangıç ​​durumu” ortaya koyabilir.

Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi CEO’su Nikhil Rathi, düzenleyicinin “finans alanında sorumlu yeniliği teşvik etme” de dahil olmak üzere Hazine tarafından ana hatlarıyla belirtilen planları gerçekleştirmek için hükümetle birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin