Oxford ile Cambridge arasındaki efsane rekabet kripto para sektörüne taşındı
Oxford ile Cambridge arasındaki efsane rekabet kripto para sektörüne taşındı

İngiltere kripto teknolojilerini düzenleyecek özel görev grubu oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere kripto teknolojilerini düzenleyecek özel görev grubu oluşturuyor. İngiltere,  kripto teknolojilerini düzenleyecek ve destekleyecek olan İngiltere Merkez Bankası (BOE) ve Mali İdare Kurumu’ndan (FCA) oluşan bir kripto para birimi özel görev grubu oluşturduğunu duyurdu.

İngiltere kripto teknolojilerini kullanarak, fintech ve banka işbirliklerini kolaylaştırmayı amaçlıyor

FCA, test için sıkı bir düzenleyici süreç gerektirmeden yenilikçi fintech gelişimini teşvik etmenin bir yolu olarak 19 Mart’ta küresel bir düzenleyici fintech sandbox’u piyasaya sürmüştü.

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond yaptığı açıklamada, yeni kripto görev grubunun fintech endüstrisinde yenilikçiliğin yanı sıra fintech ve banka işbirliklerini kolaylaştırmak için endüstri standartları oluşturmaya çalışacağını belirtti.

“Bu görev grubu, İngiltere’nin kripto varlıklar üzerindeki riskleri yönetmesini sağlayacak.”

Ayrıca Philip Hammond konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

Sektörün büyümesine ve gelişmesine yardımcı olmaya kararlıyım ve iddialı sektör stratejimiz, İngiltere’nin dijital devrimin son noktasında nasıl kalmasını sağlayacağımızı ortaya koyuyor. Bunun bir parçası olarak, yeni görev grubumuz bize yardımcı olacak. Bu görev grubu, İngiltere’nin kripto varlıklar üzerindeki riskleri yönetmesinin yanı sıra, temel teknolojinin potansiyel faydalarından yararlanmasını da sağlayacak.

İngiltere ve Avustralya arasında “fintech köprüsü” anlaşması imzalanacak

Mart ayı başında, BOE valisi Mark Carney, kripto para birimlerinin, yasaklanmak yerine düzenlenmesini ve geleneksel finansal sistemle aynı standartlarda tutulması gerektiğini söyledi.

Ayrıca bugün İngiltere, Avustralya ile Avustralya’nın fintech pazarlarına girmesini ve İngiltere ile Avustralya’nın iki fintech endüstri düzenleyicisinin “Innovate Finance ve Fintech Australia” arasında bağlantı sağlayacak  bir “fintech köprüsü” anlaşması imzalayacak. Avustralya sıklıkla kripto para ve Blockchain  teknolojisi alanında yeniliğin öncüsü oldu.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin