featured

İngiltere, Bitcoin’i tehdit olarak görmüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney yaptığı açıklamada Bitcoin’in meteorik fiyat artışlarının küresel mali istikrarı tehdit etmediğini söyledi..

Parlamentoda İngiliz milletvekillerine konuşan Carney, Bitcoin’in son fiyat hareketlerinin “önemli” olduğunu ve daha çok “hisse senedi tipi risk”e benzediğini belirtti.

Mali Bir Tehdit Olarak Görmüyoruz

“Halen, Bitcoin’i mali bir tehdit meselesi olarak görmüyoruz.”

Bu sözler İngiltere Bitcoin arasındaki ilişkinin olumlu olduğunu gösteriyor.

Bitcoin, piyasa değerlemesi ile kripto paralarda birinci sırayı oluşturuyor ve geçtiğimiz günlerde 20.000 doları bulan inanılmaz noktalara ulaşmıştı. Şimdilerde ise 16.700 doların biraz üzerinde işlem görüyor.

G20 Mali İstikrar Kurulunun başkanlığını yapan Carney, ayrıca kamu tarafından kullanılabilecek merkez bankası tarafından yayınlanan dijital para birimi fikrinin insanların elinde tutacağı miktarda bir kısıtlama olmadıkça “bazı temel sorunlar” olduğu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası(BoE) yetkilisi, (DLT) teknolojisine “ilgi duyduğunu” ve merkez bankasının kendi FinTech hızlandırıcısının DLT’nin potansiyelini gösterdiğini belirtti.

Bir Bloomberg raporu, BoE’nin DLT’de “aktif” olduğunu ancak herhangi bir yeni teknolojinin “beş sigma kalite derecesini” yerine getirmek zorunda kalması nedeniyle bunu bankacılık sisteminin çekirdeğine uygulamak için hiç acele etmediğini belirtti.

BoE, günlük 500 milyar doları bulan gerçek zamanlı brüt (RTGS) sisteminin önümüzdeki sürümünün DLT’ye uyumlu olacağını söyledi.

Bu arada, Kanada, Çin ve Rusya’daki finansal yetkililer, merkez bankası tarafından yayınlanan bir dijital para birimine ilgi duyduğunu belirttiler.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Hemen hemen bütün siteler İngilterede veya ingiltere bağlantısı olduğundan olabilir mi ?

    Reply
Bizi Takip Edin