Oxford ile Cambridge arasındaki efsane rekabet kripto para sektörüne taşındı
Oxford ile Cambridge arasındaki efsane rekabet kripto para sektörüne taşındı

İngiltere Bankası’ndan çok çarpıcı Bitcoin yorumu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyadaki diğer birçok merkez bankası gibi, İngiltere Merkez Bankası da kendi dijital para birimini geliştirmeyi düşünüyor. İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Andrew Bailey, bugün yaptığı Bitcoin yorumu ile tüm dikkatleri üzerinde topladı.

Bailey’in Bitcoin yorumu oldukça olumsuz

BTC’i “standart altı bir ödeme yöntemi” olarak gördüğünü ifade eden yönetici, bankanın yine de merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ve stablecoinlere olan ilgisini itiraf etti..

Merkezi olarak planlanan bir dijital para birimine olan ilgiye rağmen, Birleşik Krallık’ın en büyük bankası, ülkenin böyle bir para biriminin gelişiminde ilerleyip ilerlemediğine dair pek bir açıklama yapmadı.

“BTC risklidir, stabilcoinler ve CBDC’ler ise iyi olabilir.”

Andrew Bailey, Brookings Enstitüsü’nde bugün yaptığı konuşmada, “Kripto varlıklarının parayla hiçbir bağlantısı yok.” dedi. Bitcoin’i örnek olarak kullanarak, kripto para birimlerinin “dış değerlere sahip olabileceğini” ancak “oldukça riskli bir yatırım fırsatı” olduğunu ekledi.

Mart ayında BoE’nin başına geçen Bailey, stablecoin’ler ve bunların küresel ödemeler için nasıl yararlı olabileceği hakkında konuşmaya devam etti. Ona göre Bitcoin gibi varlıklar bunu başaramadı.

Stablecoin’ler bazı yararlı faydalar sağlayabilir. Örneğin, potansiyel olarak hızı artırarak ve ödemelerin maliyetini düşürerek (özellikle küresel sabit paralar kurulacaksa) ödemelerdeki sürtüşmeleri daha da azaltabilirler.”

Bailey daha sonra, stabilcoinlerin ve CBDC’lerin bir arada var olabileceğini ve el ele çalışabileceğini de sözlerine ekledi.

İngiltere dijital para birimi mi geliştiriyor?

Bailey, CBDC’ler konusunda, potansiyele sahip olmalarına rağmen, bir tanesini başlatmanın “dikkatli bir değerlendirme” gerektireceğini ve BoE’nin böyle bir varlığın gelişimi hakkında herhangi bir ipucu sunmadığını söyledi.

Ashurst hukuk firmasının kıdemli düzenleyicisi avukat Bradley Rice, Decrypt’e yaptığı açıklamada, Bailey’nin konuşmasının “Banka ve İngiltere’yi Merkez Bankası Dijital Para Birimleri’nin gelişiminde ön saflarda” konumlandırdığını söyledi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin