İngiliz polisi vatandaşları uyardı.
İngiliz polisi vatandaşları uyardı.

İngiliz polisi vatandaşları kripto suçlarına karşı uyardı: Zarar iki ayda 2 milyon pound

service service
Share

Share This Post

or copy the link

10 Ağustos’ta yayımlanan bir açıklamaya göre İngiliz polisi, kripto para içeren hileli yatırım programları hakkında halkı uyardı. Dolandırıcı faaliyetler yalnızca bu yaz 2 milyon poundluk zarara yol açtı.

Duyuruda, dolandırıcılık ve siber suçlarla ilgili Action Fraud Ulusal Raporlama Merkezi tarafından hazırlanan, Haziran ve Temmuz aylarında mağdurların kripto para dolandırıcılığı sebebiyle 2,5 milyon dolar zarar bildirdiğini gösteren istatistikler yer alıyor. Kişi başına ortalama kayıp yaklaşık 10 bin pounda ulaştı.

“Yatırım yapacağınız şirketi kapsamlı şekilde araştırın.”

Action Fraud Direktörü Pauline Smith, konuyla ilgili şunları söyledi:

Yatırım yapmayı seçtikleri şirketi kapsamlı bir şekilde araştırmak, yatırım yapan veya kripto paraya yatırım yapmayı düşünen herkes için hayati önem taşımaktadır. İstatistikler, fırsatçı sahtekârların bu pazardan faydalandıklarını, kripto para yatırımlarına yöneldiklerini ve her hileye başvurarak kurbanları dolandırmaya çalıştıklarını gösteriyor.

Dolandırıcıların, potansiyel kurbanları, kripto madenciliğinde ve ticaretinde hızlıca zengin olma vaadiyle kandırdıkları bildiriliyor.

İngiliz polisi bir günlük kripto eğitimi almaya başladı

Bir kişi hileli bir kripto para birimi yatırım web sitesine kaydolduğunda, bir ticaret hesabı açmak için kredi kartı bilgileri veya ehliyet numaraları gibi kişisel veriler sağlıyor. Mağdur ilk parayı yatırdığında, suistimalciler daha fazla kâr elde etmek için kurbanları daha fazla yatırım yapmaya ikna ediyorlar.

Kripto paralarla ilgili hileli faaliyetlerle mücadele etmek için, Londra Polis Teşkilatı Ekonomik Suç Akademisi’nin (ECA), polis memurlarının soruşturmalarında kriptoyu tanıması ve yönetmesi için eğitmek üzere bir günlük “Araştırmacılar için Kripto para” kursu geliştirdiği bildiriliyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Tron, Blockchain.org domain adının yeni sahibi oldu: Peki bu ne anlama geliyor?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin