uae borsası ve ripple
Ripple Ortadoğu'dan Asya'ya para transferleri için bir ortaklık daha kuruyor

İngiliz düzenleyicilerinden çarpıcı Ripple kararı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiliz düzenleyicilerinden çarpıcı Ripple kararı. Piyasa liderleri arasındaki en merkezi kripto para birimi olan Ripple, İngiltere’deki düzenleyicilerin Japonya’yı örnek alarak kripto para sektörünü korumak için önlemler almasını istedi.

Ripple yeni düzenlemeler istiyor

Ripple düzenleme ilişkileri yönetici Ryan Zagone, İngiltere’deki regülatörlerden, riskleri eleme ve inovasyonu mümkün kılma arasındaki ince çizgiyi dikkate alarak düzenlemeler yapmasını istiyor. Ayrıca Ryan Zagone, yatırımcı koruma, kara para aklama ve finansal istikrar konularında da düzenlemelerin gerekli olduğunu vurgulayarak sözlerine şunları ekliyor:

Şimdi daha fazla netliğe ve kurallara ihtiyacımız olduğu bir zamandayız. Düzenleyiciler tarafından benimsenen “bekle ve gör” yaklaşımının yeniden gözden geçirilmesi için iyi bir zaman.

İngiliz düzenleyicileri, Japon kripto para yönetmeliği modelini taklit edecek

Merkez bankaları ve diğer geleneksel finansal kurumlarıyla birlikte çalışan Ripple, bu kurumlar tarafından yürürlüğe konan artan düzenleyici önlemlerden yararlanma yollarını aramakta.

Ryan Zagone ayrıca, İngiliz düzenleyicilerine Japon kripto para birimi yönetmeliği modelini taklit etme çağrısında bulundu. Ryan Zagone, bu yöntemle İngiltere’nin kripto para sektöründe bir adım daha öne geçebileceğini vurguluyor.

FSA, Coincheck olayından sonra kripto para borsalarında yerinde denetimler yapıyor

Japonya Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), bu yılın başında Coincheck borsasından çalınan  532 milyon dolarlık NEM olayından sonra ülkenin kripto para borsalarının, kayıt için FSA’ya başvurması gerektiğini belirtiyor. Bu şekilde FSA, kripto para sektörünün güvensiz borsalardan temizleneceğini vurguluyor.

FSA, Coincheck olayından sonra kayıtlı olmayan her bir kripto para borsası için yerinde denetimler yaptı. FSA, yaptığı denetimler sonucunda, sorun gördüğü borsalarda gerekli önemlerin alınmasını emretti. Verilen süre içerisinde gerekli düzeltmeleri yapmayan borsalar ise işleme kapatıldı.

Japonya, ICO’ları etkin bir şekilde düzenlemeye çalışıyor

Geçtiğimiz ayın sonlarında FSA, hem Tokyo GateWay hem de Fukuoka merkezli Mr. Exchange’in veri güvenliğinde önemli iyileştirmeler yapmasını emretti. FSA, daha sonra her iki borsanın da aldığı önlemleri yeterli bulmayarak, borsaları işleme kapattı. FSA aynı zamanda “Raimu, BitExpress ve Bit Station” isimli kripto para borsalarının operasyonlarını durdurdu.

Ayrıca Japonya, kripto para sektöründe pozitif büyüme ve yatırımcı korumasını sağlarken, ICO’ları da etkin bir şekilde düzenlemeye çalışıyor. Hükumetin desteklediği araştırmacılar bu ayın başlarında, ülkenin ICO alanındaki güvenli uygulamaları kolaylaştırmak amacıyla düzenleyici yönergeler önerdi.

İngiliz düzenleyicilerinden önemli Ripple kararı

İngiltere, daha önce İngiltere Merkez Bankası ve Mali İdare Otoritesini de içeren bir görev gücü oluşturdu. Bu kurumların hiçbirisi geçmişte Bitcoin ve kripto para birimlerini desteklemedi. Mart ayında, kripto para karşıtı görüşleriyle bilinen İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Mark Carney, kripto paraların bir balonun özelliklerini taşıdıkları gerekçesiyle yasal düzenlemelere tabii tutulacaklarını belirtti.

Ryan Zagone’de piyasaya düzenleme geleceğinin farkında ve bu düzenlemelerin piyasayı daha da ileriye taşıyacağına inanıyor. Ripple, bu kurumların getirdiği yeni düzenlemelerden en fazla yararlanabilecek kripto para olma yolunda ilerliyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin