IMF,bitcoin,kriptoparahaberleri
IMF,bitcoin,kriptoparahaberleri

IMF şefi Lagarde: “Kripto paralarla ilgili düzenleme kaçınılmaz”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Para Fonu(IMF) Başkanı Christine Lagarde, kripto para birimleri üzerindeki uluslararası düzenleyici önlemlerin “kaçınılmaz” olduğunu belirtti.

Küresel finansal istikrarı teşvik etmeyi amaçlayan uluslararası organizasyonun genel müdürü olan Lagarde, IMF’nin kripto para birimleri üzerindeki endişelerinin büyük ölçüde yasa dışı finansal faaliyetlerde potansiyel kullanımlarından kaynaklandığını söyledi.

IMF kripto paraların kötü işlerde kullanılmasına karşı düzenlemeyi savunuyor

CNNMoney ile 11 Şubat’ta yaptığı röportajda şunları söyledi:

“Kara para aklama ve terörizmin finanse edilmesine karşı aktif bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu da bu iki konuda çalışmaya olan kararlılığımızı güçlendirecektir.”

Lagarde, düzenleyici yönün nasıl olacağına dair “kimin neyi yaptığını, uygun şekilde lisans aldıklarını ve denetlendiği” üzerine odaklanan bir sistem olması gerektiğini de açıkladı.

Yeni yorumlar büyük ölçüde Lagarde’nin kripto paralarla ilgili kamuoyunun görüşleri ile uyumlu olsa da, IMF’nin kripto paraların yasadışı kullanımını önlemeye daha aktif olarak dahil olma yönünde hareket edebileceğini gösteriyor.

Lagarde bu görüşünde yanlız değil

Lagarde, defalarca kripto para birimlerinin ciddiye alınması gerektiğini ve dünya çapındaki düzenleyiciler arasında küresel işbirliği çağrısında bulunduğunu belirtti. Legarde, Sınır ötesi finansal suçlarda kripto para kullanımı ile ilgili endişelerini dile getirmekte yalnız değil.

Ocak ayı sonlarında Davos Dünya Ekonomik Forumu sırasında, birkaç dünya liderleri; İngiltere Başbakanı Theresa May, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron ve ABD Hazine Bakanlığı Steven Mnuchin’da Legarde ile aynı düşünceyi paylaştılar.

Ve geçen hafta Fransa ve Almanya’dan üst düzey yetkililer, G20 ülkeler grubunun gelecek ay yapılacak zirveden önce kripto para birimleri ile ilgili işbirliği önergelerini görüşmesi için çağrıda bulundu.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin