imf başkanı
IMF Başkanı , merkez bankalarının kripto para konusundaki endişelerini yersiz buluyor

IMF Başkanı , merkez bankalarının kripto para konusundaki endişelerini yersiz buluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para ekosistemi, Uluslararası Para Fonu ( IMF) ‘den beklenmedik bir destek buldu. Ayrıca  IMF Başkanı dünya merkez bankalarının dijital para hakkında açık fikirli olmalarını istiyor. Ayrıca, gerçek tehditler ve gereksiz korkular arasında ayrım yapılması gerektiği belirtiliyor.

IMF kripto para yönetmeliği geliştirilmesine yardımcı olmak istiyor

Uluslararası Para Fonu’nun başkanı Christine Lagarde, Hindistan ve Pakistan da dahil olmak üzere bazı merkez bankalarının aşırı tepkisine karşılık, kripto para birimlerinin yanında yer aldığını gösteren yakın tarihli bir blog yazısı, finansal sistemdeki birçok kesimi şaşırttı. . IMF, 189 üyesi için tavsiye verme ve tutarlı bir düzenleyici yaklaşımın geliştirilmesinde tartışma ve işbirliği için bir forum olarak hizmet etmek istiyor:

Politika yapıcılar açık bir şekilde akıl yürütmeli ve yaratıcı sürecin meyvesini toplamak için riskleri en aza indiren şeffaf bir düzenleyici çerçeveye için çalışmalıdır.

Mali regülatörler, 1.500’ün üzerinde farklı dijital paranın dolaşımda olmasını, Blockchain teknolojisini ve merkezsiz kripto para birimi ticaretini tehdit olarak görüyorlar. Tüm bunlardan dolayı kripto piyasasının gelişimi konusunda kendilerini baskı altında hissetmektedirler. IMF’nin Washington’daki yıllık bahar toplantısı bu haftaki gündemine kripto para piyasası da dahil oldu.

Coinmarketcap’a göre, 10327 piyasaya yayılan 1568 kripto para birimi arasındaki toplam piyasa değeri, dünya döviz rezervlerinin yaklaşık yüzde 4,8’i olan 300 milyar doların üzerinde bulunuyor.

IMF Başkanı Lagarde, kripto piyasasının olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendirdi

Geçtiğimiz hafta, IMF’in Lagarde’i Hong Kong’un Güney Çin Morning Post’a verdiği demeçte, sektörün hızla gelişmekte olduğunu söylerken, ayrıca avantajları ve olumsuz etkileri olan oldukça değişken bir yapıya sahip olduğunu da sözlerine ekledi:

Öncelikle, dijital paranın yasadışı kullanımı ve tüketicilerin finansal okuryazarlığının kötüye kullanılması engellenmelidir. İkinci olarak, dijital mekanizmaların kullanımından doğan yenilikler araştırılmalı ve teşvik edilmelidir. Bunlar, yeniliği engellemeden maliyeti düşürmenin ve korumacı bir çerçeveye sahip olmanın bir kombinasyonudur.

IMF tarafından yapılan bir ön değerlendirme, kripto-para birimlerine bağlı varlıkların küresel finansal sisteme doğrudan bir tehlike oluşturmayacağı yönündedir. Çünkü ayak izlerinin hala küçük olduğu, riskleri büyütme ve ekonomik şokların iletimini artırma potansiyeline sahip oldukları sonucuna varmıştır. Öte yandan, “hızlı ve ucuz finansal işlemlere izin verebilir” ve dağıtılmış defter teknolojisi, verimliliği artırabilir.

Lagarde verdiği demeçte şöyle devam etti:

Dikkatli ve uyanık kalmalıyız. Kripto varlıkların etkili bir şekilde izlenmesini engelleyen bilgi boşluklarını kapatmak için çabuk hareket etmeliyiz. Tüketiciler ile yatırımcılar için ve piyasa bütünlüğünü korumak adına sistematik risk değerlendirmesi ve zamanında politika tepkilerinin yanı sıra bir takım önlemler alınmalıdır.

Bu hafta, IMF İnovasyon Laboratuvarı, dağıtılmış defter teknolojisi, Blockchain’in başarılı uygulamaları ve kripto paranın riskleri ve fırsatları hakkında oturumlar düzenliyor.

newsbtc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin