IMF Başkanı Bitcoin'e yönelik önemli açıklama yaptı
IMF Başkanı Bitcoin'e yönelik önemli açıklama yaptı

IMF Başkanı’ndan Bitcoin’e yönelik önemli açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IMF Başkanı Christine Lagarde’a göre, yeni teknolojiler küresel bankacılık endüstrisini sarsıyor. Düzenleyiciler ve yetkililer bu nedenle Bitcoin ve kripto para sektörünü yakından izliyor.

IMF Başkanı: “Bitcoin ve kripto paralar finansal sisteme etki ediyor.”

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde Çarşamba günü CNBC ile yaptığı röportajda yeni teknolojilerin finansal sistem ve küresel bankacılık sektörü üzerinde net bir etkisi olduğunu söyledi. IMF Başkanı, dijital para kavramının bankacılık sistemi üzerinde derin bir etkiye sahip olduğuna ve istikrarsızlığın önlenmesi ve risklerin azaltılması için sonuçların izlenmesi gerektiğine inanıyor. Ayrıca Christine Lagarde, yeniliklerin geleneksel iş modellerini değiştirme eğiliminde olduğunu da belirtti.

Aynı zamanda Christine Lagarde sistemde belirsizliğe yol açan yeniliklerin istenmeyen yenilikler olduğunu, bu nedenle sektördeki değişikliklerin uygun bir düzenlemeyle birlikte yapılması gerektiğini ekledi.

Christine Lagarde Blockchain teknolojisine övgüde bulundu

Lagarde, Washington’daki IMF toplantılarında para ve ödeme sistemlerinin gelişmesi konulu bir panelin ardından açıklamalarda bulundu. Bu yılın başlarında IMF, sanal para birimlerinin gerçek para olarak kabul edilemeyeceğini söylerken, Christine Lagarde “güvenli, ucuz ve potansiyel olarak yarı isimsiz” olduğu için Blockchain teknolojisine övgüde bulundu.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin