Al Hilal, İslami tahvil piyasasını dönüştürmeyi amaçlıyor
Al Hilal, İslami tahvil piyasasını dönüştürmeyi amaçlıyor

İlk İslami tahvil Blockchain üzerinden verildi: Bakın Blockchain’i kullanan ilk İslami banka hangisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Al Hilal Bankası, dünyada 500 milyon dolar değerinde bir İslami bağ kurmak için Blockchain’i kullanan ilk İslami banka oldu. 26 Kasım’da yapılan bir açıklamaya göre Banka, Abu Dhabi hükumetinin bir yatırım kolu. Al Hilal Bankası tarafından ilk İslami tahvil verildi.

Al Hilal, İslami tahvil piyasasını dönüştürmeyi amaçlıyor

Dağıtık defter teknolojisi 500 milyon dolar değerinde bir ikincil piyasa işlemi için kullanıldı. Tahvil, 2023 Eylül’ünde olgunlaşacak. Bu, Blockchain’in dünyanın her yerinden bir Şeriat-uyumlu bağ yürütmek için kullanıldığı ilk işlem. Rapor, İslami bağların daha başarılı hale geldiğini ve en hızlı büyüyen varlık sınıflarından biri olduklarını belirtiyor.

2017 yılında, 2016 yılına kadar yüzde 50’lik bir artışı temsil eden 97,9 milyar dolarlık tahvil ihraç edildi. Dağıtık defter teknolojisini benimseyen Al Hilal Bank, İslam tahvil piyasasını altyapılarına entegre ederek dönüştürmeyi umuyor. Bunun, yenilikçi sayısallaşmış İslami bağların (akıllı bağlar olarak adlandırdıkları) yolunu açacağını umuyorlar.

Akıllı Blockchain ile İslami Sukuk’u başlatan ilk banka

İşlem, BAE’de yerleşik bir fintech kuruluşu olan Jibrel Network sayesinde mümkün oldu. Banka, bonoyu kolaylaştırmak için gerekli DLT araçlarına ve altyapısına yardımcı oldu. Ayrıca, Abu Dhabi Global Markets’ın (ADGM) desteği ile startup ​​ve banka arasındaki işbirliği mümkün oldu. Tarihi olay hakkında yorum yapan Al Hilal Bank CEO’su Alex Coelho, şunları söyledi:

Akıllı Blockchain ile İslami Sukuk’u başlatan ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz; Banka, bir kez daha, İslami bankacılık sektörünün rekabetçi pazarında liderlik yeteneğine sahip olduğunu gösterdi. Akıllı sözleşmelerin kullanılmasının avantajları, sağlam Şeriat uyumluluğuna sahip daha güvenli işlemlerden yeni fırsatların ortaya çıkmasına kadar uzanıyor. Al Hilal Bank ve UAE inkübasyonuyla Jibrel arasında kurulan ortaklık, ADGM’nin inovasyonu çekmek, beslemek ve güçlendirmek konusundaki başarısını gösteriyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin