İlk çeyreğin üst düzey DeFi koinleri ile ilgili çarpıcı gerçek
İlk çeyreğin üst düzey DeFi koinleri ile ilgili çarpıcı gerçek

İlk çeyreğin sükse yapan DeFi koinleri ile ilgili çarpıcı gerçek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çoğu DeFi ürünü Ethereum üzerine inşa edilmiştir, ancak 1. çeyrekte en iyi performans gösteren DeFi varlıkları düşündüğünüz gibi olmayabilir.

Ethereum ağında değiller

Messari’ye göre 1. çeyrekte en iyi performans gösteren DeFi tokenleri Ethereum’da çalışmıyor.

Rakip ağlar bu yıl popülaritesini artırdı.

Bunun nedeni kısmen DeFi yatırımcılarının Ethereum’un yüksek maliyetli ağının dışında fiyatlandırılmış olmasıdır.

Merkezi olmayan finans (DeFi), 2021’de olağanüstü iyi performans göstermeye devam ediyor. Ancak bu yıl şu ana kadar en iyi performans gösteren varlıklar ile yeni gelenler artık Ethereum üzerinde çalışmıyorlar.

Kripto para veri sağlayıcısı Messari tarafından bugün yayınlanan İlk Çeyrek Performans Özeti raporuna göre, 2021’in ilk çeyreğinde en iyi performans gösteren iki DeFi koini PancakeSwap ve Terra idi.

“DeFi”, borç verme, borçlanma ve ticaret platformları gibi bir grup uçtan uca finansal ürünün kısaltmasıdır. Temel olarak, kullanıcılarının gerçek bir bankaya veya başka bir üçüncü taraf aracısına ihtiyaç duymadan banka benzeri hizmetlere erişmesine izin verirler.

PancakeSwap, dünyanın en büyük merkezi kripto borsası Binance tarafından başlatılan bir blok zinciri platformu olan Binance Smart Chain üzerinde çalışan merkezi olmayan bir borsadır (DEX). Borsanın yerel tokenı CAKE, yatırımcılar tarafından ödüller kazanmak veya projenin güncellemelerine oy vermek için kullanılır. Yılın başından bu yana fiyatı %3,031 arttı ve şu ana kadar diğer tüm DeFi tokenlerini geride bıraktı. Messari’ye göre bugün 23,52 dolardan işlem görüyor.

Terra (LUNA), stabilcoin kolaylaştırıcısı, sentetik varlıklar, tasarruf hesapları ve daha fazlasını içeren bir finansal ekosistemdir. LUNA (bugün 16.18 $ karşılığında işlem görüyor) aynı zamanda kullanıcılarına ödül kazandırabilen bir yönetim tokenıdır. Ayrıca blokları doğrulamak için stake etmek için de kullanılır. Yılbaşından bu yana %2,784 arttı.

Messari’ye göre, Ethereum’daki Uniswap veya Aave gibi daha yerleşik ürünlere kıyasla DeFi’ye dahil olmak için daha ucuz ve daha verimli platformlar oldukları için her ikisi de popülaritesini artırdı.

Çoğu DeFi uygulamasının Ethereum üzerine inşa edildiği biliniyor ancak ücretler çok pahalı. Ağ o kadar çok kişi tarafından kullanılıyor ki sorunsuz çalışmakta zorlanıyor. Ethereum’da işlem yapmak için, ağın çalışmaya devam etmesine yardımcı olan merkezi olmayan insan grubuna giden, ağı kullanmanın değişken maliyeti olan “gaz ücretleri” ödemesi gerekir.

Ethereum kullanan pek çok insanla işlem yapmanın maliyeti yüksek. Bu kısmen DeFi’ye olan büyük ilgiden kaynaklanıyor. Ancak Ethereum’un sıkıntıları nedeniyle, artık diğer blok zincirleri üzerine yeni uygulamalar geliştiriliyor ve traderlar onları gözetliyor.

decrypt

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin