İlk Blockchain tabanlı tahvil bu ay başlatılacak.
İlk Blockchain tabanlı tahvil bu ay başlatılacak.

İlk Blockchain tabanlı tahvil Dünya Bankası tarafından bu ay başlatılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İlk Blockchain tabanlı tahvil Dünya Bankası tarafından bu ay gerçekleştiriliyor. Tahvilin değeri 73 milyon dolar.

Avustralya Commonwealth Bank tek düzenleyici olarak seçilmişti

Ağustos ayının başlarında Dünya Bankası tarafından tek düzenleyici olarak seçilen Avustralya Commonwealth Bank (CommBank), tahvillerin 28 Ağustos’ta işlem göreceğini açıkladı.

Yüzde 2,2’lik getiri elde etmek için tasarlanan ve Bondi adını taşıyan iki yıllık tahvil, Dünya Bankası tarafından taraflar arasında ihraç sürecinin otomatikleştirilmesi için destekleyici teknoloji olarak Blockchain kullanılan ilk tahvil olarak tarihe geçti.

İlk Blockchain tabanlı tahvil dağıtık bir ağ aracılığıyla gerçekleştirilecek

Daha önce sayfalarımıza taşıdığımız ihracata yönelik platform, CommBank’ın şirket içi Blockchain laboratuvarı tarafından geliştirildi ve satıcılar, alıcılar ve bankalar arasındaki tahvil işlemlerinin verimliliğini artırmak için dağıtık bir ağ kullanacak.

CommBank ayrıca, özel pazarlarda test edilen benzer projelerin aksine, kamu yatırımcılarından para toplamak için dünyada ilk kez Blockchain kullanımını sağlayacağını bildirdi.

Anlaşma, Dünya Bankası tarafından her yıl 50 ila 60 milyar dolarlık tahvil satışının bir parçası olarak, yoksullukla mücadele ve dünya çapındaki pazarlar için sürdürülebilirliğin artırılması amacıyla gerçekleştirilecek.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

İngiltere’de her dört üniversitenin birinde bir Blockchain kulübü var

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin