htc exodus
LTC kurucusu Charlie Lee'den ilk Blockchain telefona destek geliyor

LTC kurucusu Charlie Lee’den ilk Blockchain telefona destek geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

HTC şirketi, Litecoin kurucu ortağı Charlie Lee‘nin, Tayvanlı tüketici elektroniği şirketi tarafından geliştirilen Blockchain akıllı telefonu olan HTC Exodus’un danışmanı olacağını açıkladı.

Merkezi Asya’da bulunan teknoloji devi, dünyanın ilk Blockchain telefon olarak tanımladığı HTC Exodus, bu yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek. HTC, her Exodus cihazının bir node olacağını ve kullanıcıların hem kendi cihazlarında hem de merkezi bir bulutta karşılıklı olarak kimliklerini ve verilerini paylaşma imkânına sahip olacaklarını söylüyor.

Ayrıca, her cihaz kripto paralar için bir soğuk depolama cüzdanı olma özelliği ile birlikte geliyor. Bununla birlikte, cihazın özellikleri ve başlangıçta hangi piyasaları destekleyeceği henüz kamuoyuna açıklanmadı.

LTC’de HTC Exodus partisine katılıyor

HTC’nin CEO’su Phil Chen, HTC Exodus’un Bitcoin ve Ethereum’u destekleyeceğini bildirmişti. Chen,  bu durumu, Exodus’un Bitcoin, Lightning Network, Ethereum, Dfinity ve daha fazlası olacak olan protokolleri destekleyeceği için heyecan duyduğunu vurgulayarak açıklamıştı. Ayrıca sözlerine şunları ilave etti:

Tüm Blockchain ekosistemini desteklemek istiyoruz. Ve önümüzdeki birkaç ay içinde daha da heyecan verici ortaklıklar ilan edeceğiz. Birlikte, tüketicilere en iyi Blockchain ve merkezi olmayan uygulama deneyimlerini sunmak istiyoruz.

Artık Litecoin’in kurucu ortağı, desteğin genişletildiğini ve HTC Exodus’un pazar büyüklüğüne göre 7’nci büyük kripto para birimini içerdiğini doğruladı.

HTC Exodus’un mobil cihazlara merkezi olmayan uygulamalar (dApp) getirme hedefleriyle birlikte, Ethereum ağında bir uygulama olan CryptoKittes ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Tayvanlı teknoloji devi bu ayın başlarında, HTC’nin gelecekteki cihazlarında oyunun piyasaya sürülmesine izin verildiğini açıklamıştı.

Kullanıcılar merkezsiz yapı üzerinden yetkilendirilecek

Başlangıçta HTC U12 +, CryptoKitties’in dağıtılacağı ilk HTC cihazı olarak seçildi. Aynı zamanda, HTC, geliştiricilerin Blockchain oyunlarını kripto toplanabilir pazar yeri ve kripto oyun uygulaması mağazasında kullanıcılarını -İnsanlığın metalaştırmasına karşı mücadele için- yetkilendirmek suretiyle dağıtmaları için davet etti.

Tayvanlı bir başka teknoloji firması olan HTC şirketinin yanı sıra, Foxconn, bu yıl Nisan ayında, İsrailli teknoloji firması Sirin Labs tarafından Finney olarak bilinen bir Blockchain destekli telefonun yapımı için seçildi. Sirin Labs’ın Blockchain destekli telefonu, kullanıcıların kripto para kullanarak alışveriş ve işlem yapmasına olanak tanıyacak. Bu Ekim ayında nakliyesi beklenen telefonun işletim sistemi Android tabanlı olacak.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin