Kripto para birimleri Beyaz Saray’ın gündemine taşındı! Trump yönetiminden bilgi istendi
Kripto para birimleri Beyaz Saray’ın gündemine taşındı! Trump yönetiminden bilgi istendi

İlginç iddia: “Beyaz Saray XRP ile ilgili çalışmalar yapıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’nin stratejisti, Beyaz Saray ‘ın XRP kullanarak yabancı kontrolünü sağlamak için çalışmalar yaptığını iddia ediyor.

Ripple’ın baş piyasa stratejisti, Beyaz Saray ile bağlantıda olduklarını ima etti

Ripple’ın baş piyasa stratejisti Cory Johnson Breaker’a verdiği bir röportajda, Ripple ekibinin, Çin’in dünyanın Bitcoin ve Ethereum’unun çoğunluğunu madencilik yaptığı gerçeğinden endişe eden Beyaz Saray ile görüşmelerde bulunduğunu ileri sürdü:

Açıkçası çok fazla çalışma yapılıyor. Özellikle Bitcoin madenciliğinin yüzde 80’inin Çin’de gerçekleşmesi ve Ether madenciliğinin çoğunluğunun Çin’de olması Beyaz Saray’ı biraz düşündürüyor gibi görünüyor.

Johnson isim vermeden devam ettiği konuşmasında Washington ile düzenli görüşmeler yaparak düzenleyicilerle ve politikacılarla bir araya geldiklerini söyledi. Eski ABD Başkanı Bill Clinton’un Ekim ayında bir Ripple etkinliğinde konuşmasının ise bu durum ile bir bağlantısı bulunmuyor.

Ödeme hizmeti sağlayıcısı Ripple ile ilişkili olan kripto para XRP, CoinMarketCap verilene göre toplamda 18.2 milyar dolar değerinde ve piyasadaki üçüncü en değerli kripto para. Bitcoin ve Ethereum’un aksine, madencilik yoluyla üretilmiyor. Johnson, Trump yönetiminin, çevresel etki ve yabancı kontrolü açısından bunun sonuçlarını görmeyi düşündüklerini söyledi.

Bu gelişmeden, XRP’ye odaklanarak, bu sektörün yabancı egemenliğinin zayıflatılabileceği şeklinde bir yorum çıkarılabilir

XRP’nin menkul kıymet olarak tanımlanıp tanımlanmayacağı henüz belli değil

XRP ile yabancı kontrolünü sağlamanın özel kontroller gerektirdiği söylenebilir. Ripple, XRP tokenlerinin yaklaşık yüzde 60’ını elinde tuttuğu ya da şu anki fiyatına göre yaklaşık olarak 10.8 milyar dolar değerinde olduğu için eleştiriliyor. Ripple ise her zaman XRP’nin merkezi olmayan bir kripto para olduğunu iddia ediyor. Johnson, Chevron için petrol neyse Ripple içinde XRP’nin o olduğunu söylüyor. Kısaca baskın bir ilgiye sahip olabileceği ancak asıl malın kendisinin temelden bağımsız olduğunu savunuyor.

Eleştirilere karşılık olarak, Ripple’ın XRP varlıklarını dokunamayacağı bir emanet hesabına kilitlendiği cevabı verilse de bazıları bunun XRP’nin fiyatını yükseltmek için bir taktik olduğunu iddia ediyor. İlgisi olup olmadığı belli olmasa da yine bazı kesimler Ripple yönetim ekibinin belirli üyelerinin aşırı derecede zenginleştiğine de vurgu yapıyorlar.

Johnson ayrıca kripto para madenciliğinde kullanılan elektriğin çevreye muazzam zararlar verdiği konusuna da atıfta bulunuyor. Bu durumun ise Haziran 2017’de Paris İklim Anlaşması’ndan çıkarılan mevcut ABD yönetimi için büyük bir endişe kaynağı olacağı pek olası görünmüyor.

Trump yönetimindeki Beyaz Saray düzenlemelere hız verebilir

Temmuz ayında, Trump yönetimi, kripto para konusunu içermeyen daha eski bir birim yerine yeni bir mali dolandırıcılık departmanı oluşturmuştu.

XRP’nin ABD’de kurumsallaştırılması için öncelikle düzenlenmesi gerekiyor. Şu anda ayrıca XRP bir menkul kıymet olup olmadığına ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu henüz karar vermedi. Tam olarak bu konuda Ripple’e karşı çalışan bir dizi aktif dava bulunuyor.

Ripple da XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu reddediyor. Diğer taraftan, Ripple ödeme hizmetleri bankalar tarafından kabul edilen bir hizmet. Aynı zamanda büyüyen bir değeri bulunuyor.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin