Soros fon yönetimi CIO’su, Bitcoin bir dönüm noktasında diyor
Soros fon yönetimi CIO’su, Bitcoin bir dönüm noktasında diyor

İlginç gelişme: Bitcoin mempool bekleyen 125 bin işlemle tıkandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir bloğa sığabilecek Bitcoin işlemlerinin sayısı aynı kalırken, ağdaki talep işlem maliyetlerinin artmasına neden oluyor.

Devasa işlem

Bitcoin mempool’da onaylanmayı bekleyen işlem sayısı bugün 125.000’in üzerine çıktı. Bu durum, blok zincirine eklenmeyi bekleyen yaklaşık 149 megabayt değerinde verinin eşdeğerini temsil ediyor ve bu da yaklaşan en az 107 bloğu doldurmak için yeterli.

17 Aralık 2020’de 143.000’den fazla işlem birikimine sahip olan ani yükselişten daha küçük olmasına rağmen, gittikçe karmaşıklaşan mempool, kripto para birimi işlemlerinin hızı ve maliyeti hakkında fork odaklı koinlere konuşma noktaları sağlarken Bitcoin eleştirmenlerini cesaretlendiriyor.

Son 3 ayda, günlük ortalama Bitcoin işlem ücreti 2,18 ile 17,20 $ arasında değişti. Bu gelişme Bitcoin ile kahve satın almayı (veya başka bir şey satın almayı) çok pahalı hale getiriyor.

Mempool nedir?

Mempool genellikle, ağa bağlı her node tarafından bağımsız olarak doğrulanmadan önce gelen işlemler için “bekleme alanı” olarak adlandırılır.

Mempool sıfıra en son bu yılın 1 Ocak tarihinde yakındı. O zamandan önce bile, mempool izinleri zaten nadir bir olay haline geliyordu.

Mempool.observer’daki Bitcoin ağ istatistikleri izleyicilerine göre, yaklaşan bloğa bir işlemin dahil edilmesini sağlamak için şu anda en az 93 sat / baytlık bir ücret öneriliyor. BTC için 46,280 ABD doları referans fiyatında ve işlem başına 224 bayt ortalama boyutta, bu 9,63 ABD doları tutarında bir işlem ücreti ile sonuçlanıyor.

Bitcoin ağındaki benzer, Twitter tabanlı bir hizmete göre, bugün erken saatlerde, bir sonraki blok dahil etme için önerilen ücret 141.9 sat / bayta yükseldi.

8 Şubat’ta işlem ücretlerinde toplam 84,72 BTC toplandı, bu da madenci gelirinde 2,05 milyon dolara denk geliyor. İşlem ücretleri, kapsamlı bir boğa piyasası fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerinin üzerine çıkardıktan sonra bile, Kasım ve Aralık 2020’nin büyük bölümünde oldukça makul seviyelerde kaldı.

Bitcoin’in önde gelen ikinci katman ölçeklendirme çözümü olan Lightning Network, tüm kanallarda katılımcı node sayısında ve kümülatif BTC kapasitesinin dolar değerinde rekor seviyelere tanık oluyor.

2 Şubat’ta, dev borsa OKEx, Lightning’i kendi bors süreçlerine entegre etmeyi planladığını duyurdu. Borsa, işlem ücreti maliyetlerinde para tasarrufu sağlarken aynı zamanda mempool’u işlem taleplerinden de kurtardı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin