Bermuda, ICO'ları düzenleyen ilk ülke olabilir.
Bermuda, ico'ları düzenleyen ilk ülke olabilir.

Bermuda ICO’ları düzenleyen ilk ülke olma yolunda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bermuda Başbakanı ve Maliye Bakanı David Burt, geçen yıl Blockchain Task Force’u başlatmıştı. Ülkenin, ilgili kuruluşlar ve girişimler için Blockchain dostu bir ortam yaratmasını sağlayacak bir Yasal ve Düzenleyici Çalışma Grubu da bu görev gücüne dahil edilmişti. Dört ay sonra, Burt yeni bir girişim için çalışmalara başladı: Bermuda ICO’ları düzenleyen ilk ülke olabilir.

“Bermuda ICO’ları düzenleyen ilk ülke olarak Fintech alanında lider olabilir.”

Resmi internet sitesinde yayınlanan bir bildiride, meclis önünde bir tasarı önerildi. Burt, dünya genelinde Blockchain temelli gelişmeler ve bu alanda kaydedilen suç faaliyetleri hakkında konuştu. Başbakan, bu ihlallerin var olmasına rağmen gelişmelerin arkasındaki teknolojinin geleneksel yöntemleri kolayca bozabileceğine dikkat çekti. Bu yüzden hükümetin yasal bir çerçeve oluşturmasının önemli olduğunun altını çizen Burt, kişilerin bu düzenlemeler sayesinde projelerinde ilerleme kaydederken, belirtilen düzenlemelerin sınırları içinde kalacağı görüşünde.

Burt:

ICO’lar mevcut ürün ve hizmet sunumlarını geliştirmek, yenilerini ortaya çıkarmak ve uygulamak için kullanıldı. Tamamının ortak özelliği, ek maliyetler ve işlemleri düzenlemek için pahalı aracıları projeye dahil etmek zorunda olmamaları. Bermuda, özellikle ICO’ları düzenleyen ilk ülkelerden biri olarak Fintech alanında küresel bir lider olma fırsatına sahip.

Kısa bir süre içinde mevcut Bermuda yasalarına birkaç ayarlama yaparak bir tasarı hazırlanacak. Yeni uygulamayla beraber ICO’ların yasal olarak faaliyet gösterebilmeleri için Maliye Bakanı’nın iznine ihtiyacı olacak. Bu adımı geçmek isteyen ICO’lar, projeyi yürüten kişileri, yol haritalarını, gelecekteki ürün geliştirmelerini, hard cap ve soft caplerini, dijital varlık detaylarını göstermek zorunda olacak.

David Burt, Bermuda’nın teknolojik yeniliklere açık olmasını istiyor

Ülkeler bu tür faaliyetleri yasaklamış ya da katı kurallar koymuş olsa da Burt, Bermuda’nın kendi konfor bölgesinden ayrılması ve kendi topraklarında teknolojik yeniliklere açık olması gerektiğini öne sürüyor.

Ülke parlamentosunun bu konuyu hemen görüşmesi isteniyor, ancak açıklamada herhangi bir tarih belirtilmiyor. Blockchain endüstrisinin ortaya koyduğu fırsatları da vurgulayan Burt, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

Gölgelerde durmayacağız ve [Blockchain teknolojisinin] yanımızdan geçip gidişini izlemeyeceğiz.

Gelişmeler, Bermuda’nın ICO’ları düzenleyen ilk ülke olacağı yönünde. Sizce diğer ülkeler de bu kervana katılır mı?

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin