ICO fonlamasI
ICO dönemi geri mi dönüyor? Büyük borsalar Binance'nin izinde

ICO dönemi yeniden mi başlıyor? Büyük borsalar Binance’nin izinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019’un başında Binance, Launchpad fonlama platformuyla her ay yalnızca bir token satışı yapmaya başlayacağını açıklayarak ICO ‘lar için yeni bir dönemin işaretçisi oldu.

Girişim, bir anda popülerleşti, 2019’daki ilk iki satış – BitTorrent’in (BTT) ve Fetch.AI’nin (FET) bir kaç dakika içinde belirlenen hedeflerine ulaştılar. Ayrıca, tokenlerin fiyatı, Binance üzerinde işlem yapmaya başladıktan hemen sonra büyük bir artış gösterdi.

Diğer büyük endüstri oyuncuları Binance’yi takip ediyor

Görünüşe göre, Binance Launchpad, tanınmış diğer kripto para borsalarına ilham verdi. Günlük işlem hacimlerinde 10 milyon doların üzerinde bulunan kripto para borsası KuCoin CEO’su Michael Gan Spotlight adlı benzer bir girişim üzerinde çalıştıklarını açıkladı. .

Çok fazla bilgi olmasa da, duyuru, Binance Launchpad’in benzer etkinliklerine işaret ediyor. Bununla birlikte KuCoin, son zamanlarda popüler olan fon toplama trenine atlayan tek kripto borsası değil.

Günlük işlem hacimleriyle 77 milyon doların üzerinde bir tanınmış ve tecrübeli bir kripto para borsası olan Bittrex de İlk Borsa Teklifi (Initial Exchange Offering- IEO) programını açıkladı.

IEO’nun Bittrex’te tanıtılması, ilk proje olan RAID ile olacak. RAID, ticari gelişmeleri ve oyun şirketlerinin diğer çabalarını geliştiren bilgileri paylaşmak için oyuncuları ödüllendiren teknolojiler geliştirmeyi hedefleyen uluslararası bir oyun verisi Blockchain’i.

Etkinlik 15 Mart günü saat 10.00’da (KST) yapılacak ve yetkilendirilmiş Bittrex kullanıcıları için hazır olacak. Yetki verilmiş olan kullanıcılar, doğrudan Bittrex International platformunda Bitcoin kullanarak RAID (XRD) tokeni satın alabilecekler.

Aynı zamanda bu, Bittrex’in fon oluşturma alanına girdiği proje, tek seferlik bir faaliyet gibi durmuyor. Konuyla ilgili olarak, Bittrex CEO’su Bill Shihara şöyle konuştu:

Artık uluslararası kullanıcılarımız, Malta’da bulunan Bittrex International’dan gelen Blockchain projelerine gönül rahatlığıyla doğrudan erişebiliyor. Bu IEO konusunda heyecanlıyız ve benzer şekilde yenilikçi ekiplerin gelecek için platformlarını oluşturmada kullanıcılarla bağlantı kurmasına yardımcı olmayı umuyoruz.

ICO’lar geri mi geliyor?

Açıkçası bu büyük bir soru. ICO’lar, başlangıçta piyasaya inanılmaz güçlü bir şekilde giriş yaptılar. Şubat 2018’de, ICO projeleri toplamda 2,6 milyar dolar kazanmayı başarmıştı.

Bununla birlikte, yıl ilerledikçe, yatırımcılar daha fazla dolandırıcılık olduğu veya verdikleri sözleri yerine getiremediğinden sonradan çıkan projeler konusunda temkinli davranmaya başladı. Bu nedenle, Kasım ayında, ICO’lar aracılığıyla 65 milyon dolar gibi az miktarda bir fon toplandığını görüldü.

ABD, bu özel fon toplama modelini, menkul kıymet yasalarına tabi tutuyor. Bununla birlikte, ICO’lar hakkında vurgulanacak bir şey varsa o da geleneksel risk sermayesi yatırımlarına bir alternatif olarak ortaya çıkmalarıdır.Üstelik çok daha erişilebilir, esnek ve hızlı bir şekilde giriş yapılarak engellerinin çok daha az olduğu bir alternatif olarak görülüyorlar.

Peki, ne değişti?

Büyük kripto para borsalarının bu yeni girişimleri, geleneksel ICO yapısını izliyor. Bu yapı, belirli bir şirketin yeni ürünlerin geliştirilmesi veya mevcut ürünlerin iyileştirilmesi için gereken fonları toplaması için tokenler çıkarılması ve satın alınmasını içeriyor.

Bununla birlikte, temel fark, bu yeni projelerin kripto para sektöründen büyük katılımcılar tarafından desteklenmesidir. Örneğin, Binance, platformunda fon toplama etkinliği düzenlediğinde itibarını ortaya koyuyor. Öyle ki sahte bir projeyi teşvik etmesi durumunda tüm güvenilirliğini yitirmesi gibi bir risk ile karşı karşıya kalabilir.

Dolayısıyla, belki de gözlemlediğimiz şey ICO’ların geri dönüşüdür. Ancak bu geri dönüş, daha güvenilir bir biçimde oluyor.

cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin