Hong Kong'daki kripto para yasağı Asyalı yatırımcıları nasıl etkileyecek?
Hong Kong'daki kripto para yasağı Asyalı yatırımcıları nasıl etkileyecek?

Hong Kong’daki kripto para yasağı Asyalı yatırımcıları nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir grup kripto para borsası sahibi tarafından yapılan açıklamaya göre Hong Kong’daki kripto kullanıcıları, hükümetin sektör üzerinde daha sıkı kontroller uygulaması durumunda dijital varlıklarını takas etmek için “düzenlenmemiş” ve daha riskli yerlere geçebilirler.

Yönetmelikten çıkış yolu

Açıklamalar, Hong Kong Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu’nun perakende yatırımcıların dijital para ticareti yapmalarını sınırlamayı önermesinden aylar sonra geldi. Söz konusu teklif yalnızca belirli bir net değere ve sermayeye sahip “akredite” yatırımcıların piyasaya yatırım yapabileceğini belirtiyor.

Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu, istişare belgesinde, yetkililerin kara para aklamayı önleme ve terörle mücadele finansman yönetmeliğini kripto borsalarını ve kullanıcılarını içerecek şekilde genişletmelerini önerdi.

Borsalar temkinli

Ancak yerel işletmeler farklı şekilde işliyor. Global Digital Finance’e göre borsalar, kullanıcıların faaliyetlerini yürütmek için basitçe düzenlenmemiş firmalara geçeceğini düşünüyor. Düşünce kuruluşu BitMEX, Huobi, OKCoin ve Coinbase bu kripto para borsaları arasında bulunuyor.

Global Digital Finance Danışmanlığı Başkanı Malcolm Wright, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kripto para birimi ticaretini yalnızca profesyonel yatırımcılarla sınırlamak, perakende yatırımcıların sanal varlıkları alıp satabileceği Singapur, İngiltere ve ABD gibi diğer yargı bölgelerinde gördüğümüzden farklıdır.”

Türev borsası BitMEX’in arkasındaki şirket olan 100x Group’a Ekim ayında katılan Wright, kullanıcıların herhangi bir potansiyel düzenlemeden etkilenmeden fonlarını takas etmek için denizaşırı işletmeler arayacaklarını söyledi.

Yönetmelik gerekçelendirilmeli

Diğer kuruluşlar da bu düşünceleri paylaşıyor. Şehirdeki Bitcoin ve kripto düzenlemeleri ile haklarını savunan Bitcoin Association of Hong Kong, herhangi bir yasanın, kripto yatırımcılarına neden şehirde kıymetli metal trader’larından farklı muamele görmeleri gerektiğini açıkça gerekçelendirmesi gerektiğini söyledi.

“Bitcoin’in satışını veya satın alımını kısıtlamak için konulan herhangi bir engelin makul ve gerekçelendirilmesi gerekir. Bireylerin Bitcoin’i ödeme olarak kullanıp kabul edebilmesi gerekiyor.”

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin