Hong Kong Menkul Kıymetler Başkanı:
Hong Kong Menkul Kıymetler Başkanı: "Kripto düzenlemesi yolda."

Hong Kong Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı açıkladı: “Kripto düzenlemesine ihtiyacımız var.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong Menkul kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) yatırımcıları korumak için kripto düzenlemesi getirmeyi planlıyor. SFC başkanı Hong Kong’un yerel gazetesi South China Morning Post’a (SCMP) verdiği röportajda bu düzenlemeye ciddi bir şekilde ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Başkan Carlson Tong Ka-shing, SFC’deki pozisyonunu 19 Ekim’de Tim Lui Tim-leung’a devredecek.

Tim-leung şöyle söyledi:

Ticaret ulusal sınırları aşabiliyorsa bugünün yasakları, internet dünyasında çalışmayacaktır. Onları yasaklasak bile, işlemler yurt dışı pazarlardaki platformlar aracılığıyla kolayca yapılabilir.

Hong Kong Menkul Kıymetler Komisyonu, kriptoyu menkul kıymet olarak ele almalı mı?

Resmi, kripto borsalarını düzenleyen yasal bir çerçevenin kesinlikle gerekli olduğunu belirten Tim-leung, SFC’nin bu tür platformları “yeni teknoloji” olarak gördüğünü ama bir menkul kıymet olarak ele almadığını ve bunun değişmesi gerektiğini vurguladı.

Tim-leung ekledi:

Bu platformların, lisanslı bir ticaret alanına benzer bir standart ile düzenlenip düzenlenemeyeceğini ve aynı zamanda yatırımcıların korunmasını sağlayıp sağlamadığını görmemiz gerekiyor.

SMCP’ye göre, Hong Kong pazarında çalışan borsalar hareketi memnuniyetle karşıladı. Örneğin, BitMEX’in baş işletme sorumlusu Angelina Kwan gazeteye, düzenleyici otoritenin yeni bir endüstri geliştirmeye yardımcı olabileceğini söyledi. Ve Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, şirketin bu çerçeveler üzerinde proaktif bir şekilde hükümetle birlikte çalışacağını söyledi.

SFC, kamuoyuna ilk para tekliflerinin (ICO) potansiyel sorunları hakkında en az iki kez uyarıda bulundu. Eylül ayında, ülke kripto yatırımlarının tehlikeleri konusunda bir uyarı yayınladı fakat ICO’ların menkul kıymetler olarak kabul edilebileceğini vurguladı. SFC 2018’in başlarında, kamuoyunu ICO’ların potansiyel riskleri hakkında hatırlatarak ve yatırımcıları gereken özeni göstermeye teşvik eden ikinci bir uyarı yayınlandı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin