Hong Kong, kripto para,ico
Hong Kong, kripto para,ico

Hong Kong hükümeti kripto paralar ve ICO’lar hakkında eğitim kampanyası başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong yetkilileri, halkı ICO ve kripto para yatırımıyla ilişkili riskler konusunda eğitmek için bir kampanya başlattı.

Kampanya, hükümetin Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu (FSTB) ile Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) ‘nin bir yan kuruluşu olan Yatırımcı Eğitim Merkezi (IEC) tarafından 29 Ocak’ta başlatıldı.

Hong Kong hükümeti bilinçli ticarete yönlendiriyor

Hükümet teşviki ile şehrin metro sisteminden tv’lerden ve sosyal medya da dahil olmak üzere bir dizi kanal aracılığıyla vatandaşlara ulaşmayı hedefleyen kampanya, son zamanlarda artan piyasa faiz oranını takiben halka ICO ve kripto para yatırımıyla ilgili bütünsel bir anlayış sunmada halkı bilinçlendirmeye çalışacak.

FSTB Genel sekreteri Joseph Chan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu kamu eğitimi girişimi sayesinde hükümet, halka ICO’lar ve kripto paralar hakkında doğru ve kapsamlı bir anlayış sunmayı istiyoruz. Böylece işlemleri veya yatırım kararlarını vermeden önce riskleri kapsamlı bir şekilde değerlendirebilmeyi amaçlıyor

Buna ek olarak, IEC ICO ve kripto para satışı ile ilgili kaynakları kendi web sitesinde yayınlamaya başladı. Chin Ailesi adı altında ulaşılabilecek bu kaynaklar kamuya açık hale getirmiştir.

Tokenler menkul kıymet olarak kabul edilebilir

Geçen yılın Eylül ayında belirttiği SFC’den gelen son uyarıları istinaden girişim ICO’lar aracılığıyla verilen tokenlerin,menkul kıymet olarak kabul edilebileceğini ve bu şekilde menkul kıymet olarak düzenlenebileceğini belirtti.

Mali düzenleme geçen ay, sadece lisanslı firmalara bitcoin vadeli işlemler teklifi verebileceğini ve diğer kripto para satışı ile ilgili finansal araçlara izin verildiğini de belirtmişti

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin