Hindistan Merkez Bankası kripto para kitapçığı yayınladı: İlgi yine mi tomurcuklanıyor?
Hindistan kripto para yasağına mı hazırlanıyor? Ülkede DeFi popülaritesi arttı 

Hindistan kripto para yasağına mı hazırlanıyor? Ülkede DeFi popülaritesi arttı 

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç gündür Hindistan’ın bir kez daha kripto para yasaklamaları getirebileceğine dair söylentiler dolaşıyor. Ancak bu sefer düzenleyiciler, sıradan bankaların ve finans şirketlerinin kripto işletmeleriyle iş yapmasını yasaklamaktan daha fazlasını gündeme getirebilir. Hiç kimsenin bir daha asla dijital para birimlerini alıp satamayacağından emin olmak istediklerine yönelik ciddi bir şüphe söz konusu.

Hint vatandaşlar kripto para yasağına karşı DeFi tokenlerine geçiyor

Ülke tam bir kripto yasağı getirme yolunda olduğu iddiaları şimdilik birer spekülasyon ve yasağın uygulanmasını sağlamak için hiçbir manevra yapılmadı. Ancak halk Bitcoin olmayan potansiyel bir dünyaya hazırlıyor ve merkezsiz finans (DeFi) tokenlerine dönüyorlar. Hint yatırımcılar sarsıntılı zamanlarda kendilerini güvende tutmanın bir yolunu arıyor.

Pek çok kişi ülkenin kripto paraları yasaklaması halinde Bitcoin’lerine bir daha ulaşamayabileceklerinin farkında. Bu riskten kaçınmak için kullanıcılar mahremiyeti ve parasal bağımsızlığı garanti etmek için DeFi tokenlerine geçmeye başladı.

DeFi tokenlerini kullanmanın en büyük faydalarından biri, işlemlerin üçüncü tarafların müdahalesi olmadan gerçekleşebilmesi. Ek olarak, DeFi’nin Ethereum’dan türetildiği ve akıllı sözleşmelerin ETH blok zincirinin temelini oluşturduğu için tüm banka işlevlerini akıllı sözleşmelerle değiştiriyorlar. Tüm sözleşme koşulları işlemlere kodlanıyor ve kendi başlarına yürütülüyor.

Yatırımcılar gizliliği korurken ticaret yapmak istiyor

Carnegie Mellon Üniversitesi’nin ekonomi profesörlerinden Ariel Zetlin-Jones, yakın tarihli bir röportajda şunları söylemişti:

Akıllı sözleşmeler, mevcut finansal piyasa kurumlarının en merkezi rollerinden biri olan varlıkların dönüşümünü kolaylaştırmak için yeni teknolojiler arasında benzersiz bir şekilde dengelenmiş görünüyor.

Bu tokenler Hindistan’da çok fazla ilgi görüyor çünkü birçok trader bunları ticaret yaparken anonim kalmanın nihai yolu olarak görüyor. Popüler kripto para borsası Coin Switch’in CEO’su Ashish Singhal, bu tür kripto paraların platformda büyük alım satım dalgalanmaları yarattığını söylerken, bir başka popüler ticaret şirketi Wazir X de benzer veriler bildirdi. Borsa, son zamanlarda yaklaşık 16 ayrı DeFi token listeledi ve bunlardan 12’si son birkaç ayda yüksek hacimlere erişti.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin