Hangi faktörler Solana (SOL) fiyatının artmasında etkili oluyor?
Hangi faktörler Solana (SOL) fiyatının artmasında etkili oluyor?

Hangi faktörler Solana (SOL) fiyatının artmasında etkili oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu yıl yükselişiyle adını sık sık duyuran Solana, etkileyici fiyat yükselişleriyle kripto piyasasında her geçen gün daha fazla benimseniyor. Popüler kripto para, merkezi olmayan yapısı ve ölçeklenebilir yapısı yükselişinde etkili oldu. SOL Temmuz ayında başlayanönemli fiyat yükselişleriyle 2021 yılına damga vurdu.

Solana platformunun yerel tokeni olarak hizmet veren SOL, yalnızca bu yıl yalnızca %15.000’den fazla fiyat artışı yaşadı. Piyasa değerine göre ise 4. En büyük kripto para oldu.

Bu yılın en etkileyici fiyat grafiklerinden birine sahip olan ve her geçen gün yeni yatırımcılar tarafından benimsenen Solana yükselişini tetikleyen 3 önemli faktör aşağıda yer alıyor.

Solana fiyatında artışa neden olan 3 neden

Solana ve NFT

Solana, Degenerate Apes ile ortaklaşa NFT’ye girmeye karar verdi. SOL yaptığı satışlar 3 ay gibi bir sürede 500 milyon dolar gelir elde etti. NFT satışlarında ise kullanıcılar SOL ile satın alma işlemi gerçekleştirebildi. Böylece NFT satışları fiyatın yükselişinde önemli nedenlerden biri oldu.

Geliştiriciler için favori blockchain

Bloomberg tarafından “Ethereum için potansiyel bir uzun vadeli rakip” olarak kabul edilen ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından vurgulanan Solana, tıkanıklığı ve yüksek ücretleri nedeniyle ilk programlanabilir blockchain için alternatif arayan çok sayıda geliştiricinin ilgisini çekti. Ethereum rakibi olarak görülen token, benimsenmesini ve en üst seviye kripto paralar arasındaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

Hız ve Düşük İşlem Ücretleri

SOL, en düşük işlem ücretleri fiyat artışında en önemli nedenlerden biri oldu. Özellikle en iyi kripto para birimi uygulamaları ve borsalarında mevcut olduğu için her gün hızla genişleyen hayran kitlesi var. En hızlı kripto para birimlerinden biri olarak kabul edilen Solana, işlem başına 0,01 dolardan daha düşük bir maliyetle saniyede en az 50.000 işlem (TPS) gerçekleştirebiliyor. En büyük rakibi Ethereum ise yalnızca 15 ila 45 TPS işlem gerçekleştirebiliyor.

albawaba


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Side mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin