Bitcoin yükselişe devam etmeden önce bu seviyeye düşebilir! Analist açıkladı
Bitcoin yükselişe devam etmeden önce bu seviyeye düşebilir! Analist açıkladı

Halving sonrasında Bitcoin nasıl bir varlık sınıfına tabi olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tarihteki üçüncü Bitcoin halving’e yalnızca üç gün kala kripto para piyasası üzerindeki ilgide yoğun bir artış söz konusu. Bitcoin bugün 10.000 doları bir kez daha geçerek 12 Mart çöküşünden bu yana neredeyse yaralarının tamamını sarmış oldu. Önümüzdeki halving etkinliğinden fiyatın nasıl etkileneceği konuşuladursun, biz BTC’nin bu olaydan sonra yeni bir varlık sınıfına evrilme potansiyelinden söz edelim.

Bitcoin son üç senede önceki sekiz yıla göre daha çok büyüdü

Bir varlık olarak Bitcoin yıllar içinde büyüdü. Özellikle son 3 yılda önce 8 yılda olduğundan daha fazla büyüme gösterdi. Üzerine inşa edilen karmaşık yenilikçi ürünlerle yaygın bir benimsenme sürecine giren Bitcoin’in ortaya çıkışı, resesyondan muzdarip bir ekonomiden çıkageliyor.

Kara Perşembe’den önce de BTC pek çok çöküş yaşadı ve yüzde 100’ün üstünde toparlanmalar kaydetmeyi bildi. Bunun başlıca sebebi olarak BTC’nin üstüne kurulu olduğu temel ilkeler gösteriliyor. Ancak üçüncü halving olayıyla birlikte Bitcoin’in benzeri olmayan bir varlık sınıfına evrilmesi bekleniyor.

Koronavirüs sonrası ekonomik manzara BTC’yi öne çıkarabilir

Koronavirüs pandemisinin hız kazandırdığı, ancak zaten beklenmekte olan küresel resesyon, küresel ekonominin bundan sonra bildiğimizden çok daha farklı bir manzara sergileyeceğini gösteriyor. Trilyonlarca ABD dolarının basılması ve türlü para politikalarının uygulanmaya başlanmasıyla yeni bir varlık sınıfına duyulan ihtiyaç her geçen gün daha su yüzüne çıkıyor. Altın, pandemi sonrasında yükselişini sürdürmesi beklenen güvenli bir liman varlığı olmasına rağmen, varlıkların çoğunun “yeni normal” düzende kendine yer bulması beklenmiyor.

Tudor Investment Corporation’ın kurucusu ve makro yatırımcı Paul Tudor Jones’a göre çok yakında büyük bir para enflasyonu vuku bulacak. Kaleme aldığı yazıda Bitcoin ekosistemine adım atma kararını da açıklayan Jones, Bitcoin’in doğasındaki arz kıtlığı özelliğinin BTC’ye sahip olma kararını tetikleyen şey olduğunu belirtti.

Halving yeni bir varlık sınıfının doğuşu için bir tetikleyici olabilir

Jones, sözlerine şöyle devam etti:

Bitcoin, dünya üzerinde tam anlamıyla sabit bir arz değerine sahipken ticareti basitçe yapılabilen tek büyük tolere edilebilir varlıktır.

Halving’den önce beş haneli fiyatını geri kazanmasıyla baskı altında yükselmek konusundaki olağanüstü yetenekleri bir kez daha ortaya çıkan Bitcoin, üçüncü halving ile bir evrim geçirebilir. Sonrasında nasıl bir varlık sınıfına dönüşeceği, altın ile korelasyonunda nasıl bir değişim olacağı ve para politikalarına karşı dirençli kalıp kalmayacağını zaman gösterecek. Ancak beklenti o ki güvenli sığınak anlatısı gitgide güçlenebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin