featured

Halving öncesi Bitcoin fırtınası: Fiyat, 2024 yılında 100,000 dolar hedefine ulaşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC) bugün yeni zirvelere ulaşarak grafiklerini yeşile boyadı. BTC fiyatı, 59,000 dolara ulaştı ve son zamanların tüm zamanların en yüksek değeri olan 69,000 doları aşmak amacıyla yukarı yönlü hareketine devam ediyor.

Kripto piyasası, Bitcoin’in fiyat hareketi karşısında hayrete düşüyor. Yüksek potansiyeli ve daha önce görülmemiş bir performansla yeni ATH için yukarı yönlü hareketine devam ediyor. devam eden Bugün BTC fiyatı 59,000 doların üzerine çıktı ve piyasa değerini de 1,159,980,575,537 dolara yükseltti. Son hareket, yatırımcılara umut verirken 69,000 dolarda bulunan ATH’nin ne zaman aşılacağı sorusunu da akıllara getirdi. Peki fiyat, 2024 yılında en fazla hangi seviyeye kadar yükselebilir?

2024 Bitcoin fiyat analizi

Büyük bir kripto borsası, Bitcoin’in bu yıl 75,000 ila 82,000 dolar aralığını hedefleyeceğini ve burada 60,000 dolarda kısa vadeli bir direnç noktası ile karşılaşabileceğini tahmin ediyor. Bu süreç içerisinde ara sıra dalgalanmalar ve değişen trendler olabilir. Ancak yıl sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesini görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Bitcoin 2024 fiyat analizi

2024 yılına iyi bir giriş yapıldı ve iki ay içinde genel olarak yukarı yönlü bir performans gerçekleşti. BTC fiyatı, zaten bir ay boyunca 50,000 dolar seviyesinin üzerinde işlem görerek ihtiyacı olan ivmeyi kazandı. Bu yılın ilk çeyreğinin son birkaç haftasının kripto piyasası için iyi geçeceği düşünülüyor. Dolayısıyla, piyasa liderinin fiyatı da 60,000 dolar seviyesini aşabilir.

Şu anda BTC, tüm zamanların en yüksek değerinden yalnızca %17 daha düşük. Ayrıca daha önce bu seviyeye ulaştığı zamanı düşündüğümüzde, Bitcoin’in ATH’ye ulaşması üç hafta, onu geçmesi ise beş hafta sürmüştü. Bu durumda Bitcoin bu yıl da aynı modeli izlerse Mart ayında 60,000 doları geçerek Nisan ayının sonuna kadar 69,000 dolara ulaşmış olacak.

Beklenen halving etkinliği nedeniyle piyasanın Nisan ayında tamamen yükselişe geçmesi bekleniyor. Bu da başta piyasa lideri olmak üzere altcoin’leri de yeni zirvelere taşıyabilir. BTC fiyatının 62,000 doların üzerinde bir kapanış yapması durumunda önümüzdeki aylarda durdurulamaz bir yükseliş başlayabilir. Bunun sonucunda da 2024 yılını 84,000 dolar civarında kapatması bekleniyor.

Kripto para piyasası her gün büyüyen ve gelişen bir sektördür. Özellikle yapay zeka ile blockchain teknolojisini birleştiren projeler yatırımcılar tarafından büyük ilgi görmektedir. Bunlardan bir tanesi de 2024 yılına damga vurması beklenen ve şu anda ön satış aşamasında olan Scotty AI projesidir.

Scotty AI: Yapay zeka ile blockchain’in eşsiz uyumu

Scotty AI, yapay zeka ve blockchain teknolojilerini birleştiren en çarpıcı kripto para projelerinden biridir. Bu proje, dolandırıcılık faaliyetlerini tespit etmek ve kripto ekosistemini daha güvenli hâle getirmek için öncelikli bir hedef belirlemiştir. Geliştiriciler, sektöre ve yatırımcılara yenilikçi bir çözüm sunmak için bu teknolojileri ustalıkla entegre etmişlerdir. Ayrıca, Scotty projesi, Binance’in öncü yapay zeka projelerinden biri olup şu anda ön satış aşamasındadır.

Ön satışlar, yüksek potansiyelli projeleri satın almak için en doğru zamanlardır. Çünkü genellikle düşük bir fiyat ile satışa sunulurlar ve her turda fiyat artar. Bu yüzden erken dönem yatırımcıları maksimum kârı elde etme fırsatına sahiptir.

Proje, blockchain teknolojisinden faydalanarak kripto dünyasının karmaşıklığını azaltmayı ve aynı zamanda yatırımcıların ihtiyaçlarını tam olarak karşılamayı amaçlamaktadır. Scotty, yapay zeka destekli bir meme coin olarak dikkat çekerken, aynı zamanda kendisini kripto dünyasının bir koruyucusu olarak tanımlar. Çünkü proje, benzersiz fikirleri ve karmaşık analizleri çözebileceğini iddia ederken güvenliği her zaman ön planda tutar.

Scotty AI, Ethereum tabanlı bir projedir ve ERC20 token formatında sunulmuştur. Şu anda ön satış etkinliği devam etmektedir. Scotty AI token’larına sahip olmak için resmi web sitesini ziyaret edip cüzdanınızı bağlamanız gerekmektedir. Sonrasında, BNB/USD veya MATIC/ETH çiftleri üzerinden alım yaparak erken aşamada kazanç elde etme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Scotty the AI satın al

BTC fiyatına ilişkin öne çıkan tahminler

Herkes Bitcoin’in popülaritesine aşinadır ve birçok popüler kripto analisti BTC fiyat tahminlerini paylaşır. Bu analizlerden bir tanesi, saygın bir uluslararası bankacılık kurumu olan Standard Chartered’dan geldi. Paylaşılan fiyat tahminine göre BTC fiyatının 2025 yılına kadar 200,000 dolara yükselmesi bekleniyor.

Başka bir ünlü kripto analisti olan Tuur Demeester ise fiyatların 2026 yılına kadar 200,000 dolar ile 600,000 dolar arasında bulunan bölgede işlem göreceğinden bahsetti. Bunun başlıca nedeni olarak hükümet kurtarmaları ve teşviklerden bahsetti. Deemester daha önce Bitcoin hakkında doğru çıkan tahminlerde bulunmuştu. 2019 yılında X hesabında yaptığı bir paylaşımda BTC fiyatının 50,000 dolar ile 100,000 dolar arasında işlem görebileceğini yazmıştı. Bu tahmini, 2021 boğa koşusu sırasında fiyatın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69,000 dolar aşmasıyla gerçekleşti.

Tuur’un tahmini, borsada işlem gören fonlar (ETF) ve halving etkinliği de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere dayanıyor. Bu faktörlerin her ikisi de Bitcoin arzının azalmasından sorumlu olacak ve bu da piyasada talebin artmasına yol açacak.

Sonuç olarak

Fiyat, 60,000 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasına yakın işlem görüyor ve bu seviye birkaç gün içinde geçilebilir. Bu, BTC fiyatının son 27 ay içinde ulaştığı en yüksek değer olduğu için kritik bir öneme sahip. Fiyat yükselmeye devam ediyor ve bu yıl sonu için hedefler 80,000 dolar ile 84,000 dolar aralığında. Eğer koşullar beklenen şekilde gerçekleşirse Bitcoin, 2026 yılına kadar 100,000 doların üzerine çıkabilir.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin