Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar
Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar

Hackerların kripto iştahı bitmek bilmiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası patlamaya başladığından beri, kriptonun sunabileceği hediyelerin tadını çıkarmak sadece yatırımcıların değil, suçluların da ilgisi çekiyor. Hackerlar, kripto topluluğunun etrafında bir süredir akbaba misali dolaşıyorlar ve şu anda hackerların, kripto topluluğuna zarar verebilme olasılığı çok düşük.

Çoğu zaman kripto para birimlerine olan yoğun ilgiden dolayı, kripto para borsalarında siber suçluların acımasız saldırıları ve soygun denemeleri oldu. Kripto paranın artan değeri, korsanların mevcut seçeneklerini genişletmiş ve bu durum siber saldırı ihtimallerini arttırmıştır. Coinbase gibi kripto para borsaları büyük hackerlardan büyük ölçüde arınmış olsa da küçükler, yıllardır tehdit oluşturuyorlar. Kripto borsalarındaki soygunlar ve saldırılar iş dünyasında yeni değil ancak bu saldırılarda birkaç aydan beri görülmemiş bir artış görüldü.

Hackerlar, güvenlik sistemlerinin geliştirilmesine neden oldu

Raporlar, korsanların bu sene kripto borsalarından 1 milyar dolar değerinde kripto para çaldığını ve yıl boyunca beklenenden daha fazla saldırı gerçekleştirdiğini gösteriyor. Bununla birlikte kripto para birimleri, işlerinin zarar görmemesi ve müşterilerini daha fazla para kaybetmekten korumak için yoğun çaba gösteriyorlar ve güvenlik sistemlerini mümkün olan en yüksek seviyede tutuyorlar.

Kripto piyasası büyük bir gelecek vadederken birçok yeni yatırımcı, bağımsız hack saldırılarını önlemek için yeni güvenlik sistemleri geliştirmekte ancak hackerlar da yeni yollar denemekteler.

Amatör yatırımcılar dikkat

Kripto pazarında, kelimenin tam anlamıyla herkes kendi başına. Bu nedenle, bir phishing dolandırıcısına kurban gittiğinizde veya hiçbir şey bilmediğiniz bir faaliyetin sonucunda bir zarara uğradığınızda, dönüşecek kimseniz olmayacak. Çoğu amatör yatırımcı, kripto dünyasındaki zorluklar konusunda yenidir ve hızlı para kazanma çabası onları hackerlar tarafından belirlenen tuzaklara yönlendirir.

Bu nedenle, yeni yatırımcıların korsanların eline düşmesini önlemek için, buradaki en hayati şey önlemdir. Prosedürler takip edilmeli ve hiçbir koşulda herhangi bir sebeple kimseye kripto para gönderilmemelidir.

Bu, kripto borsası veya platformundaki kimlik avının yanı sıra, güven aldatmacalarının da önlenmesine yardımcı olacak.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin