2019 ve 2020 arasında şaşırtan benzerlik: Bitcoin 15 bin dolara mı yürüyor?
2019 ve 2020 arasında şaşırtan benzerlik: Bitcoin 15 bin dolara mı yürüyor?

Güzel günler yakın! Bitcoin için yükselişe işaret eden 3 metrik

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Halving etkinliğinin gerçekleşmesiyle yatırımcılar ve uzmanlar BTC’nin bir sonraki adımını beklemeye koyuldu. Etkinlikten önce hayli istikrarlı bir yükseliş grafiği çizen Bitcoin, sektörün önde gelenlerinden tam not alırken halving sonrası görünüm için zincir üstü metrikler ve analizlere bir göz atmakta fayda var.

Zincir üstü analiz nedir?

Zincir üstü analiz, belirli bir kripto paranın kullanıcılarının görüşleri ve fikirlerini anlamak için Blockchain ağındaki verileri kullanmak için kullanılır. Ayrıca yatırımcılara kripto paraların teknik ve temel gücü hakkında eyleme geçirilebilir bilgiler verebilir.

Kripto para analistleri ve yatırımcıları tarafından kullanılan popüler zincir üstü analizlerden bazıları; NVT oranı (Bitcoin’in Ağ Değeri – İşlemler Oranı) MVRV oranı ve GNI’dır. (Glassnode Zincir Üstü BTC Endeksi). NVT göstergesi, Bitcoin’in işlem oranını gösterir ve Bitcoin’in piyasa değerinin günlük zincir hacmine bölünmesiyle hesaplanır.

NVT göstergesi “sağlıklı”

Blok zinciri veri ve analiz firması Santiment, 21 Mayıs’ta Bitcoin’in Ağ Değeri – İşlemler Oranı’nın (NVT) “sağlıklı” olduğunu ortaya koydu. Santiment ayrıca ağda işlem gören benzersiz token sayısının geçen aydan itibaren bir artış gördüğünü belirtti. Bu, yaklaşmakta olan bir boğa piyasasını gösteriyor olabilir.

Halving olayından sonra Arcane Research tarafından paylaşılan Bitcoin pazarına dair bir veri ise Bitcoin ağında kripto para için artan bir talep olduğunu gösterdi. Veri, Bitcoin ağının halving olayından sonra daha güçlü ve kalıcı bir uzun vadeli boğa trendi için hazır olduğunu ortaya koydu.

Bitcoin Ağ Talebi puanı zirveye çıktı

Kripto paraya yönelik talep arttıkça, Bitcoin’in Ağ Talebi puanı etkinlikten 14 gün sonra 6/6 skoruna geldi. Metrik; işlem ücretlerini, işlem değerini ve hacmini ve madencinin stoklarını vurguluyor.

Bağımsız zincir üstü veri analisti Phillip Swift de bu yılın başlarında Dinamik Aralık NVT Sinyali’nin son zamanlarda Bitcoin fiyatındaki hafif düşüşe rağmen arttığını belirtti. Swift, Bitcoin ağındaki performansın dijital para için boğa koşusu sinyali verdiğini düşündüğünü belirtti.

Bitcoin’in Network Demand skoru hafif bir düşüş görmesine rağmen, son birkaç haftadaki fiyat dalgalanmasından bağımsız olarak 3/6 skorunu aşmayı başardı. Bu da altta yatan gücü gösteriyor.

zycrypto

Herkes Bitcoin’i beklerken altcoin sezonu mu geliyor? 4 analistten tahminler


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin