featured

Güney Kore, Ethereum Merkezi Olma Yolunda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın ikinci büyük Ethereum borsası olan Güney Kore, hızla artan sayıda aktif gelişmeler, yerli projeler ve topluluklarla Ethereum’un enerji merkezi haline gelmektedir.

Tüm bu gelişmeler ve Çin’in yaklaşımları; 21 Eylül’de Güney Kore’nin, toplam Bitcoin ticaret hacminde Çin’i geride bırakması ise gelişmeleri kanıtlar nitelikte.

Bu hafta başlarında, tarihteki en büyük Ethereum toplantısı aralarında Casper, Plazma ve OmiseGO temsilcileri ve konuşmacıların bulunduğu Seul’de gerçekleştirildi.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum Vakfı araştırmacısı Karl Floersch ve OmiseGO genel müdürü Vansa Chatikavanj gibi sektördeki uzman kişiler, Plasma gibi Ethereum’da yeni gelişmeler ve çözümler getiren etkinliğe konuşmacılar olarak katıldı.





Bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük Ethereum toplantısı/etkinliği olarak gösterilebilir.

Güney Kore hükümetinin iç ICO’larını yasaklaması, minimal bir faktör

Güney Koreli hükümet ve mali düzenleyici Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) , 29 Eylül tarihinde  yerel ilk para tekliflerini (ICO’lar) yasaklama planlarını açıkladı. ICO endüstrisi Ethereum için önemli bir pazar olduğundan, bir çok yatırımcı ve broker bu gelişmenin ardından ethereum satışları gerçekleştirerek %8 gibi bir düşüşe neden oldu.

Ancak, Ethereum fiyat olarak hızlı bir şekilde toparlanması pek uzun sürmedi. Güney Kore hükümetinin açıklanmasından bu yana yedi saat içinde 300 dolara çıktı. Tüm bu gelişmelere rağmen; Güney Kore Endonezya döviz piyasasının pazar payı yüzde 33’den yüzde 23’e düşmesine rağmen, Güney Kore Ethereum için ikinci büyük pazar olma konumunu korudu.

Spekülatif yatırımcılar

Güney Kore Serbest Ticaret Piyasasındaki brokerların çoğu spekülatif yatırımcılardır ve endüstrideki Ethereum fiyatında düşüşe neden olabilecek hareketlerden büyük ölçüde etkilenirler. Bununla birlikte, yatırımcıların oldukça büyük bir kısmı Ethereum’un  merkeziyetçi uygulamalar için bir teknoloji ve altyapı olarak destekçileridir.

Şu anda, ICO’lar  Ethereum’un en büyük pazarına benziyor. Önümüzdeki yıllarda, merkezi olmayan uygulamaların performansının Ethereum’un piyasa değeri için önemli bir faktör olarak gelişeceğin kanıtı olabilir. Buterin, Güney Kore’de önde gelen bir finans haber yayını olan JoongAng ile yaptığı bir röportajda Ethereum’un, milyonlarca kullanıcının yerinden olmayan uygulamalarının başlatılacağı ve sürdürebileceği bir noktaya ölçeklendirmenin iki ila beş yıl sürebileceğini vurguladı.

Ethereum endüstrisinde Ethereum protokolünün üstünde merkezi olmayan uygulamalar ve platformlar geliştiren çok sayıda milyarlarca dolarlık finansal kurumlar var. Etkili ve yenilikçi ölçeklendirme çözümlerinin ortaya çıkışı, merkezi olmayan uygulamalar için daha iyi bir ortam yaratacak ve merkezi olmayan şifreleme değiş değiş tokuşu, pazardaki gibi öne çıkması beklenen projelerin gelişmesine izin verecektir.

Ethereum güç merkezi



Güney Kore’de Ethereum’a yönelik destek ve heyecan orta vadede devam ederse Güney Kore Ethereum döviz piyasasının Ethereum güç merkezine dönüşebileceği muhtemeldir. Buterin’in önümüzdeki yıllarda JoongAng ile verdiği röportajda belirttiği üzere, Ethereum’un çeşitli endüstrilerdeki uygulamaları test edilecek ve uygulanacak.

Buterin açıklımasında:

“Ethereum’un başlıca faydalarının yanında pek çok endüstriye de faydası olduğunu söyleyebilirim. Finans, kimlik, tedarik zinciri takibi, sağlık bakımı, enerji ve daha birçok alanda yapılan uygulamalar var. Bu, Ethereum’un bilinçli olarak genel amaçlı bir programlama platformu olarak tasarlanmasının bir sonucudur.”

cointelegraph



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin